Masažom protiv stresa

Često ste napeti i pod stresom, a ne znate na koji način da ga se oslobodite. Idealno rešenje za vas je masaža.

Predstavlja jedan od najstarijih načina lečenja i opuštanja

te se često praktikuje u svakodnevnom životu. Ukoliko ne možete sami sebe da izmasirate, zamolite partnera da vam jednostavnim tehnikama masiranja otkloni napetost, ublaži stres i na taj način ćete poboljšati opšte stanje organizma. Imajte u vidu da svaki dodir i stisak stvara vezu između patnera.

Kod većine ljudi, a naročito kod onih koji veći deo dana provedu pored računara, najveće zdravstvene smetnje su bolovi u ramenima, leđima, vratu i šakama. Pokušajte da jednostavnim masažama ublažite umor i stres.

Masaža leđa i ramena

Masaža osim što smanjuje bol, takođe pospešuje cirkulaciju , aktivira rad nervnih ćelija i ubrzava metabolizam.

Najbolje je početi od sredine leđnog dela trupa. Polako kružnim pokretima prati se mišić duž kičme i između lopatica, pa do kraja vratnog dela kičme. Dovoljno je samo da punim jagodicama palčeva do 5 puta ponovite jedan isti pokret. Posle toga se celom šakom i prstima mogu masirati ramena. Rame morate da obuhvatite celom rukom i laganim kružnim pokretima masirati kao kad mesite testo. Posebno se zadržite na onim mestima gde osećate bol.

Masaza stopala

Ova masaža pomaže kod migrene, poremećaja spavanja, bolova u leđima, kao i kod stanja izazvanih stresom.

Za masažu koristite kremu za stopala, lekovito ili eterično ulje koje ima poseban relaksirajući efekat. Stopalo se hvata sa obe ruke i palčevima se prate brazde na stopalu. Uhvatite stopalo i po malo izvlačite svaki prst posebno. Pritiskanje stopala palcem i lagano masiranje značajno smanjuje fizički i psihički stres.

Masaža šake

Prednosti ove masaže su što veoma brzo pomaže kod glavobolje, bolova u stomaku,u sinusima, kičmi i pospešuje cirkulaciju.

Masaža počinje razgibavaljem šaka i izvlačenjem svakog prsta posebno, baš kao i kod masaže stopala. Masaža šake se razlikuje od masaže stopala u tome što na šaci ima deo između palca i kažiprsta koji se posebno masira. Taj deo se masira kao kada se skida štipaljka sa konopca. Takav pokret treba da se izvede od unutrašnjeg dela ka spoljašnjem.

Erotska masaža

Dodirima se stvara bliskost i prijatna atmosfera. Za potpuno opuštanje, vrhunski užitak i nežnost prepustite se čarima erotske masaže.

Erotska masaža se bazira na masiranju erogenih zona i povećanju seksualne želje. Erogene zone kod žena su delovi oko bradavica na grudima i same bradavice, linija ženskih grudi, donji spoljašnji deo, unutrašnji deo butina, prepone i sam ženski polni organ.

izvor: lepotaizdravlje


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Hit masaža za lepotu!

Prirodni lekovi protiv stresa i nervoze

Aromaterapijom protiv jesenje depresije


Nema komentara na “Masažom protiv stresa”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump