Milan Stanković: 13. mesto nije baksuzno!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Uprkos razočaranju većeg dela nacije koja je očekivala pobedu, srpski predstavnik na „Pesmi Evrovizije“ Milan Stanković kaže da je zadovoljan svojim nastupom.

I plasmanom i da

smatra da je sebe i Srbiju predstavio u najboljem svetlu.

– Drago mi je što sam svojim srpskim fanovima pridodao i evropske koje sam stekao, jer, verujte, reakcije su bile odlične. Ne možemo svake godine da pobeđujemo, zar ne? Ne smatram da je 13. mesto koje sam osvojio baksuzno, ja to drugačije gledam, od ukupno 25 zemalja u finalu plasirao sam se u gornju polovinu. Ove godine je bilo mnogo kvalitetnih pesama i zaista se nije znalo ko će da pobedi. Doduše, ja sam bio u pravu za Nemicu da je favorit. Vidite da su i kladionice pogrešile, u favoritima je bila Safura iz Azerbejdžana, ali i Grci, kao i Hrvatska i Slovačka, koji nisu ni prošli u finale.

– Da li zbog takvog plasmana misliš da je ipak naša dijaspora zakazala?

– Mislim da su tu žiriji presudili.

– Kako komentarišeš svetskog blogera Peresa Hiltona, koji je za koreografiju rekao da je presmešna?

– Takvim komentarima se oduševljava samo naša javnost, ne znam kako ne primećuju da je to samo njegovo skretanje pažnje na sebe i pokušaj da bude što popularniji. Mene to ne zanima.

– Da li si dobio pozive da gostuješ po Evropi i šire?

– Moram da kažem da je simptomatično i karakteristično za naše izvođače da vole da daju takve izjave i da za sebe kažu da su zvezde svetskog ranga, poznate širom planete. Što se mene tiče, poslužio bih se starom, dobrom izrekom – prvo skoči, pa reci hop. Videćemo šta će biti.

Ekstra Nena: Bregina pesma nije muzika!

Muzika koja nas je predstavljala nije to što se traži. Brega je izuzetan umetnik i spaja nespojivo, ali je mogao on to i mnogo bolje da uradi. On nije idealno rešenje za ovakvo takmičenje, jer pesma koja nas je predstavljala nije lična karta Srbije. Mislim da kada se radi o „Evroviziji“, treba da odlučuju stručnjaci koji su usko vezani za ovo takmičenje, a ne oni koji su kod nas trenutno aktuelni. Smatram propustom što su Milana u poslednjih nedelju dana slali u emisije i gde treba i gde ne treba, jednostavno, iscedili su ga. To je propust našeg sistema. To što smo mi prezentovali u Oslu za mene nije muzika. Muzika je igra s harmonijama, a ne igra sa gibanicom i burekom – rekla je Ekstra Nena, koja je svojevremeno takođe osvojila 13 mesto na „Evrosongu“

Jelena Tomašević: Finale je uspeh

– Sam ulazak u finale je veliki uspeh za Srbiju i Milana, jer je konkurencija evidentno bila veoma jaka. Smatram da je Nemačka zasluženo pobedila, jer je to produkcija i stil koja trenutno haraju evropskom muzičkom scenom. „Evrovizija“ iz godine u godinu pokazuje da prati svetske muzičke trendove i da postaje značajan događaj koji donosi prave hitove.

izvor: Alo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Milan Stanković: Čast je pevati za Srbiju /intervju/

Milan Stanković dobio uverenje da nije gej

Milan Stanković nastupa sedmi na Evroviziji


Nema komentara na “Milan Stanković: 13. mesto nije baksuzno!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump