Luksuzne turske plaže: Antalija, Kemer, Belek

Turska rivijera, čije centralno mesto zauzima grad Antalija, već godinama predstavlja hit na našem turističkom tržištu.

Zbog bogatog istorijskog nasleđa i

prirodnih lepota Antalija s pravom nosi titulu jedne od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija.

„Mardan palas“ jedan je od najluksuznijih hotela na svetu, a smešten je u Lari, na sopstvenoj peščanoj plaži

ANTALIJA

Istorija grada seže do starogrčkih i rimskih vremena, a i dan-danas čuva obeležja koja već vekovima izmamljuju uzdahe turista. Od ostataka iz tog perioda najznačajniji su svakako ostaci gradskih zidina među kojima se ističe impozantna Hadrijanova kapija. Kale, mala otomanska citadela, smatra se najlepšim delom grada i prošarana je uskim uličicama, starim kućama i kamenim lukovima. Postoji više ulaza u ovu četvrt, ali ipak je najlepše ući kroz Hadrijanovu kapiju. Jedno od mesta koje ne smete zaobići u Antaliji jeste i Arheološki muzej u kome se nalaze unikatne kolekcije rimskih skulptura od mermera.

Turistička agencija „Big blu“ (Big Blue) u Srbiji ima najveću ponudu aranžmana za letovanje u Turskoj, i to u hotelima sa pet zvezdica. Jedan od njih je i luksuzni hotel „Mardan palas“, koji se nalazi u mestu Lari, koje se smatra najlepšim delom Antalije.

„Big blu“ u svojoj ponudi ima aranžman za ovaj hotel po ceni od 1.156 evra po osobi, s polaskom 18. juna. U cenu aranžmana uključeno je deset noćenja s doručkom i avionski prevoz, s tim što deca do dve godine ne plaćaju ništa.

Kemer je nekadašnje ribarsko selo koje je zahvaljujući položaju između kristalnog mora i vrhova planine Taurus izraslo u atraktivno letovalište

KEMER

Kemer je nekadašnje ribarsko selo koje je zahvaljujući položaju između kristalnog mora i vrhova planine Taurus izraslo u atraktivno letovalište. Nalazi se na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, udaljen je 42 km od Antalije i okružen najlepšom prirodom u regionu. U blizini Kemera su ostaci likijskog grada Faselisa.

Preko agencije „Big blu“ možete naći super aranžmane ukoliko želite da letujete u ovom mestu. Agencija u ponudi ima aranžman za vrhunski de luks hotel „Riksos sangejt“ (sa pet zvezdica koji, između ostalog, ima i ogromni akvapark i sopstvenu šljunkovito-peskovitu plažu. U cenu aranžmana od 1.162 evra po osobi uključeno je deset noćenja na bazi „ol inkluziv“ usluge i avionski prevoz, a polazi se 18. juna.

BELEK

Za ljubitelje peščanih plaža, raskošnih hotela i golf klubova, okruženih senovitom šumom, najbolji izbor biće Belek. U njemu se nalazi jedan od najprovokativnijih hotela na svetu-„Adam i Eva“ (Adam Eve Hotel), koji predstavlja simboliku raja na zemlji s neverovatno velikim i udobnim krevetima. Aranžmane za letovanje u ovom hotelu možete naći u agenciji „Big blu“.

izvor: zena.blic


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Letovanja: Turska, Grčka, Crna Gora, Bugarska

Savo Milošević otvorio hotel na Kopaoniku!

Vlada Stanojević: Ne plašim se Milene!


Nema komentara na “Luksuzne turske plaže: Antalija, Kemer, Belek”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump