Nije uspeo Terijev „puč“ protiv Kapela

Kategorija [ Sport, ZANIMLJIVOSTI ]

O tome da je francuska reprezentacija popucala po šavovima, već smo čitali.

Ali, izgleda da su šavovi počeli da se rašivaju i kod

Engleza.

Britanski mediji, umereniji, ali i oni obojeni žutom, objavljuju serije tekstova o tome da je atmosfera ozbiljno narušena u timu Engleske, posle dva neubedljiva remija na startu Mundijala (SAD 1:1, Alžir 0:0).

Moguće je da su te priče „naduvane“, ali često je važilo da ima vatre, tamo gde ima i dima.

„Dejli Mejl“ piše o tome da je smenjeni kapiten „albiona“ Džon Teri poveo zaveru među igračima, a protiv selektora Fabija Kapela, koji je navodno najavio da će podneti ostavku, ukoliko Englezi ne pobede Sloveniju u trećem kolu.

Navodno će i Fudbalska asocijacija Engleske od Kapela (64) zahtevati da ode bez novčane nadoknade, ukoliko ne prođe grupu na Mundijalu, a Fabio je pre odlaska u Južnu Afriku produžio ugovor sa Englezima.

Teri, za koga tvrde da je smrtno uvređen od kada mu je Kapelo u februaru oduzeo kapitensku traku zbog seks skandala sa verenicom nekadašnjeg saigrača iz Čelsija i reprezentacije Vejna Bridža, pojavio se na pres konferenciji i izrekao neke vrlo uznemirujuće stvari i po Kapela i po igrača, ali po engleske navijače.

Kasnije, Terijev saigrač iz Čelsija, Frank Lampard, takođe je izašao pred medije i Terijev nastup opravdao „prevelikom strašću za pobedom“.

Teri je navodno bio idejni začetnik „Puča u Kejp Taunu“, kada je u večeri posle remija Engleske i Alžira okupio grupu igrača na pivu (što je zabranjeno) i sa njima raspravljao o taktici. Navodno, Teri je zahtevao od Glena Džonsona, Vejna Runija i Dejvida Džejmsa da zajedno s njim zahtevaju „oštar“ sastanak sa Kapelom, na kojem će od čvrstog Italijana biti zatraženo da:

– se promeni taktika;

– se dozvoli alkohol;

– se dozvoli suprugama i devojkama fudbalera da doputuju u Južnu Afriku;

– se prestane sa praksom da se tim saopštava igračima tek dva sata pred meč;

– se prestane sa tretiranjem igrača kao da su tinejdžeri.

Stroga disciplina koju je zaveo Kapelo, navodno, ne prija velikim zvezdama Premijer lige, koji su navikli na pivce posle utakmice, a neretko i pre nje. Takođe, fudbaleri Engleske navikli su da svuda sa sobom vuku supruge i devojke, popularno nazvane „WAGs“.

Na pivo, čime je već prekršen pravilnik, bili su pozvani i Frank Lampar, Stiven Džerard, Džejmi Karager, Piter Krauč, Aron Lenon i još neki, mada su na kraju stigla samo trojica „hajduka“. Da sve bude gore, Teri je sva ova imena naveo na konferenciji za medije, što je šokirao i one koji su došli i one koji nisu, kao i one koji nisu bili pozvani.

Mediji navode da je time Teri potpuno „razbucao“ ekipu, koja nije posegla za taktikom francuskih igrača, već se pojavila u ponedeljak na treningu.

Teri je zamislio da se „puč“ održi odmah posle meča sa Alžirom, ali je Kapelo sve „uprskao“ jer je zakazao gledanje snimka utakmice i većina igrača se odazvala na poziv selektora, a ne smenjenog kapitena.

Potom, Teri je na konferenciji za medije otkrio skoro sve detalje „paklenog plana“ i najavio da će igrači jednostavno prestati da poštuju Kapelova pravila ponašanja, jer „nisu tinejdžeri“ i ne vide zašto bi „trebalo da budu zaključani u sobama“.

Na Terijev ispad odmah su reagovale „WAGs“ i redom putem medija poručile svojim izabranicima da su spremne da dođu u Južnu Afriku prvim letom, ukoliko su im potrebne.

Aleks Karen poručila je preko novina Stivenu Džerardu da će „odmah krenuti na aerodrom, ako mu je potrebna“, dok je Kolin Runi javno rekla da želi da putuje u Afriku, da se naže Vejnu u teškim trenucima.

„Moj posao je da ga podignem i da se on oseća pozitivno. Ako bi me Stiven pozvao telefonom i rekao mi da dođem u Južnu Afriku, bila bih u prvom narednom avionu“, rekla je Karen.

Supruga Glena Džonsona, Laura, već je u Južnoj Africi i viđena je kako gleda utakmicu protiv Alžira prošlog petka, dok je devojka Emila Heskija, Šantel Tagoe, odletela iz Južne Afrike zajedno sa njegovim roditeljima pre prve utakmice.

izvor: Mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kondom protiv pušenja!

Srpski fudbaleri pili i pušili na Mundijalu?!

MK: Đoković protiv Hernandeza


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Nije uspeo Terijev „puč“ protiv Kapela”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump