Zašto on nikad ne kaže „izvini“

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Za muškarca je izvinjenje najčešće jednako priznanju da je slabić, bez obzira na to da li ima 17 ili 37 godina.

Iako nas dok smo mali roditelji nauče lepom ponašanju,

i svi znamo za „izvini“, „molim te“, „hvala“ i „žao mi je“, muškarci iz nekog razloga tokom života zaborave na to. Naročito ako nešto od toga treba da upute partnerki.

Zašto je njima toliko teško da preko usta prevale „izvini“?

Ponosni ljudi imaju problem sa priznavanjem sopstvenih grešaka, ma kako banalne one bile, čak i kada su duboko u sebi svesni da nisu u pravu. Ako se vaš partner nikada ne izvinjava, možda ima mali problem sa kontrolom sopstvenog ega. On se uglavnom trudi da njegov ponos ne bude povređen, a zanemaruje to što su povređena vaša osećanja.

Muškarci i žene različito doživljavaju ispoljavanje slabosti. Za njega je izvinjenje jednako priznanju da je slabić, bez obzira na to da li ima 17 ili 37 godina, tako da vas radije neće zamoliti za oproštaj nego što će „ugroziti“ sopstveno samopoštovanje.

Takođe, pripadnici jačeg pola jednostavno ne vole da ne budu u pravu. Ako „priznaju grešku“ izvinjavajući se, to doživljavaju kao da ste im na čelu napisali „kriv sam“ ili „ispao sam glup“. Detinjasto? Naravno, ali šta da se radi, muškarci svet vide drugačije.

Zato, sledeći put kada očekujete izvinjenje, bolje obratite pažnju na ono što vaš partner radi, nego na ono što govori. Muškarci se drže parole „dela govore više od reči“: mnogo su veće šanse da on samoinicijativno opere sudove, donese vam cveće ili vas sačeka posle posla da biste otišli u šetnju ili na ručak, nego da čujete čarobnu reč na „i“.

Sve u svemu, bolje bi bilo da se naviknete na to da se muškarci uglavnom ne izvinjavaju. Možda vaš dečko nikad ne kaže „izvini“, ali sve dok je spreman da se potrudi i pokaže vam da mu je žao na neki drugi način, nemate razloga za brigu.

izvor: Mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Zašto muškarci žele seks, a žene ljubav?

Uspostavite ljubavnu ravnotežu

Zašto muškarci raskidaju?!


Tagovi: [ , , , , ]

Nema komentara na “Zašto on nikad ne kaže „izvini“”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump