Isus u „Plejboju“ ???!

Julsko izdanje portugalskog magazina „Plejboj“ (Playboy) sa Isusom koji u naručju drži polugolu „zečicu“ je i poslednje jer im je oduzeta licenca.

Neobična naslovna

strana inspirisana je Žozeom Saramagom, čuvenim portugalskim piscem koji je preminuo 18. juna, a koji je bio poznati ateista. Jedno od najpoznatijih dela tog nobelovca je „Jevanđelje po Hristu“ koje je podiglo veliku prašinu u čitavom katoličkom svetu. Naslov romana ugraviran je na krevetu na kojem Isus u naručju drži razgolićenu lepoticu na samrti.

I druge fotografije u magazinu su takođe provokativne, a na jednoj se Isus u društvu obnaženih lepotica vozi gradskim prevozom. Na drugoj prolazi ulicom crvenih fenjera, dok prijateljice noći čekaju i razgovaraju sa mušterijama. Na trećoj, Isus pomalo s čežnjom gleda poljubac dve dame u baru. Na četvrtoj, Isus „drži propoved“ u kuhinji u kojoj su tri gole žene, od kojih jedna pere sudove, druga čita Bibliju, a treća stavlja metke u sačmaricu.

„Nismo bili upoznati ni sa naslovnicom ni sa editorijalom u julskom broju portugalskog izdanja. To je kršenje naših standarda i svakako bismo zabranili izlaženje tog broja da smo bili upoznati sa ovim. Pokrenuli smo proces poništenja ugovora koji smo imali sa izdavačem u Portugalu. Verujemo da ovo nije način na koji bi trebalo odati počast velikom piscu i humanisti“, izjavila je portparolka „Plejboja“ Tereza Henesi.

izvor: Mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Princezina rođaka u „Plejboju“!

Sevale grudi Hefneru u čast!

Amidžić: U novoj sezoni zezaću Ivanovića!


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Isus u „Plejboju“ ???!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump