Najbrži: „Bugati vejron super sport“ /video/

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Bugatijev „vejron super sport 16.4“ je sa prosečnom brzinom od 431,072 kilometra na sat i zvanično najbrži automobil na svetu.

Model „bugati vejron super sport“

za čijim je volanom bio test vozač „Bugatija“ Pjer Anri Rafanel postigao je prošlog vikenda prosečnu brzinu od 431,072 kilometra na sat, i „prešišao“ dosadašnji rekord od 412,28 kilometara na sat koji je držao američki „ultimat aero“ proizvođača „Šelbi“.

Pod idealnim vremenskim uslovima kakvi su na Folksvagenovoj stazi Era – Lezijan vladali za vikend, Rafanel je vozeći uz vetar dostigao 427,933, a u suprotnom smeru čak 434,211 kilometara na sat, prenosi Autocar.

„Bugati“ je oborio i sopstveni rekord: novi „vejron super sport 16.4“ lakši je i za 200 konja snažniji od standardnog modela.

„Vejron super sport“ od 1.200 konja biće proizveden u svega 30 primeraka, ali će maksimalana brzina ipak biti ograničena na 415 kilometara na sat, da bi se zaštitile gume.

Do stotke stiže za 2,5 sekundi, a ovaj model ima očekivano vreme i za veće brzine: od nule do 200 ubrzava za 7,3, a do 300 kilometara na sat za samo 15 sekundi.

Prvih pet automobila biće izrađeni u crno – narandžastoj kombinaciji, u čast primerka koji je oborio svetski rekord u brzini.

izvor: Mondo


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Bijonse poklonila Džej Ziju najbrži automobil

„Audi A8 2011“ – sedan pun gedžeta/video/

G-Power BMW M6 Hurricane CS sa 750 konja


Jedan komentar na “Najbrži: „Bugati vejron super sport“ /video/”

  • stefan
    10 aprila, 2011, 12:47

    auto je vrh ali me interesuje kako su uspeli da ga odrze na zemlji kada avion poleca sa blizu 300 km/h

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump