Anđa i njen ponovni dolazak u Sarajevo

Slavna holivudska glumica i ambasadorka dobre volje UNICEF-a Andželina Žoli najavila je danas u Sarajevu da priprema novi film.

Koji će delom biti sniman u Bosni

i Hercegovini, i poručila da će nastaviti da se angažuje na pomaganju izbeglicama i proteranima koji još čekaju da se vrate na svoja ognjišta.

Žolijeva je sinoć doputovala iz Budimpešte u Sarajevo privatnim avionom, pošto je neočekivano otkazala dolazak na Brione, gde je trebalo da se sastane s Radetom Šerbedžijom.

Poseta Brionima otkazana je uz obrazloženje da glumici nije mogla biti garantovana bezbednost i privatnost.

Njen dolazak u Sarajevo bio je potpuno iznenađenje i niko je nije video do trenutka kada je na ličnu inicijativu došla u zgradu Predsedništva BiH, gde su je odvojeno primili predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić i hrvatski član Predsedništva Željko Komšić.

Silajdžić je novinarima rekao da je sa slavnom glumicom razgovarao o pitanjima izbeglica i povratnika, prenela je Hina.

On je, tokom razgovora, predložio da Sarajevo i BiH postanu edukacioni centar koji će privući hiljade studenata iz celog svijeta, a Žolijeva je iskazala spremnost da učestvuje u promovisanju te ideje i da preko zajedničkih prijatelja sa Silajdžićem radi na realizaciji tog projekta.

Silajdžić je, takođe, pozvao Žolijevu da u oktobru prisustvuje Međunarodnoj konferenciji o unapređenju dijaloga među kulturama u Sarajevu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsedništva BiH, prenela je Fena.

Iz Komišićevog kabineta je navedeno da ga je glumica izvestila o aktivnostima koje planira da ostvari u BiH kako bi pomogla raseljenima, kao i o aktivnostima u oblasti osavremenjavanja obrazovanja.

Žolijeva i Komišić su razgovarali i o njenom budućem projektu – filmu koji će delom biti snimljen u BiH.

Andželina Žoli i njen suprug Bred Pit su pre nekoliko meseci posetili nekoliko izbegličkih centara u istočnoj Bosni kako bi skrenuli pažnju na činjenicu da hiljade izbeglica i proteranih još nisu uspeli da se vrate na svoja ognjišta, 15 godina po okončanju rata.

Detalji filmskog projekta koji Žolijeva planira još nisu poznati, ali mediji nagađaju, pozivajući se na nezvanična saznanja nekih producentskih kuća u BiH, da će biti reč o prvom filmu koji će sama režirati i čija će radnja biti vezana za prostor bivše Jugoslavije.

izvor: Blic


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Lažna uzbuna oko dolaska Anđeline u Sarajevo

Anđelina ipak snima u Sarajevu!

Anđelina i Bred došli u Crnu Goru iz BiH /fotke i video/


Nema komentara na “Anđa i njen ponovni dolazak u Sarajevo”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump