Joksimović tuži Egipćane zbog „Laneta“ /video/

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Egipatski „Telekom“ je bez dozvole i saglasnosti iskoristio kompoziciju popularnog srpskog pevača Željka Joksimovića „Lane moje“.

U reklami kojom

promoviše svoje usluge, saopštio je Joksimovićev ovlašćeni pravni zastupnik, advokatska kancelarija „Draganić“.

Nakon što su pomenutu reklamu videli mnogobrojni posetioci sajta „Jutjub“ (Youtube), a srpski mediji poslednjih dana pisali o neovlašćenom korišćenju Joksimovićeve kompozicije, kancelarija „Draganić“ je uputila pisani Predlog nadležnim rukovodiocima egipatskog „Telekoma“.

Kako je navedeno u saopštenju, cilj predloga je da se postigne medjusobni dogovor u vezi sa nastalom spornom situacijom, kojim bi se na pravni i legalan način uredilo kako dosadašnje nelegalno iskorišćavanje, tako i eventualno buduće korišćenje ovog muzičkog hita.

Iz kancelarije „Draganić“ očekuju da će rukovodioci „Telekoma“, kao i njihov osnivač Vlada Egipta shvatiti ozbiljnost njihovog predloga i da neće biti potrebno preduzimanje pravnih radnji pred nadležnim sudovima.

Pesmom „Lane moje“ Joksimović je 2004. godine u Istanbulu zauzeo drugo mesto na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, nakon čega je ova kompozicija obradjena na više stranih jezika.

https://www.youtube.com/watch?v=pETN95XccK8&feature=player_embedded

Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Željko Joksimović „pustio kosu“ za spot /video/

Pesma Željka Joksimovića favorit u Oslu /video/

Farma: Svađa Milene i Dragane u štali!/video/


Nema komentara na “Joksimović tuži Egipćane zbog „Laneta“ /video/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump