Devojčice su pametnije od dečaka?

Nedavno istraživanje je pokazalo da dečaci postižu slabije rezultate od devojčica na testovima.

Jer misle da su one pametnije od njih, piše londonski Telegraf.

U studiji, koja će ove nedelje biti predstavljena na skupu Britanskog udruženja za istraživanje u obrazovanju (BERA), ističe se da dečaci mahom misle da su devojčice inteligentnije od njih.

Istraživači sa univerziteta u Kentu su, naime, ustanovili da već sa četiri godine devojčice smatraju da su pametnije, uspešnije i vrednije od dečaka koji, pak, do tog saznanja dolaze oko svoje sedme godine.

Eksperiment sproveden medju osnovcima nižih razreda pokazao je da dečaci postižu slabe rezultate ukoliko su prethodno od učiteljice čuli da se od njih ionako očekuje da budu gori od devojčica.

Deca su bila podeljena u dve grupe od kojih je jednoj rečeno da su devojčice bolje od dečaka. Dečaci iz te grupe postigli su znatno slabije rezultate u čitanju, pisanju i rešavanju matematičkih zadataka od devojčica, dok je u drugoj bilo neznatnih razlika izmedju dece različitog pola.

Istraživači stoga upozoravaju prosvetne radnike da paze šta govore za vreme časa i da izbegavaju izraze poput „glupi dečaci“.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Madona gradi školu u Malaviju za devojčice!

Anđelina i Bred usvojili devojčicu iz Meksika

Male princeze i super-heroji


2 komentara na “Devojčice su pametnije od dečaka?”

  • 7 septembra, 2010, 15:49

    Pa zene su oduvijek bile pametnije i promocurnije od muskaraca,ali da bi se muskarci zastitili od pametnijih zena Bog je muskarcima dao Snagu pa sto muski nemogu pamecu pamecu postizu snagom.Zato je u zadnje vrijeme pokrenuta akcija „Zaustavimo nasilje u porodici“ sto se odnosi da samo muski prave nasilje nad zenama.“Nasilje u porodici“dobilo je znacenje u novije vrijeme pojavom tako zvanih „psihosomatskih bolesti“(skupina bolesti danasnjice)zasto,zato sto danas zene sve manje kriju svoju inteligenciju ,a vecina muskaraca nevoli da bude intelektualno porazen pa sa razlogom bribjegavaju upotrebi one“Batina je iz Raja izasla“,i djeluju preventivno pedagoski za pocetak 25 po turu,ako uspije dobro, ako ne ponovi se terapija…Nije Bog za dzabe dao muskarcima Snagu,a zenama pamet i ljepotu….Sta bi tek bilo da je obrnuto to jest da je Bog zenama dao Snagu a nama pravim muskarcima ljepotu i pamet ? One bi nas rastrgale.! Neka ostane ovako kako jest .Zivjele Zene…!

  • Ferre
    8 septembra, 2010, 17:06

    Kakve su ovo feministicke gluposti????????!!!!

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump