Anđelina skućila srpske izbeglice!

Do septembra 2011. krov nad glavom dobiće 14 porodica, među kojima su i sestre Lena (77) i Mara (73) Babić.

S kojima su Anđa i njen suprug Bred Pit proslavili Vaskrs.

– Kad pomislim da ću dogodine u ovo vreme biti u toplom domu i imati kupatilo, krenu mi suze na oči. Nadam se samo da ću doživeti da to vidim i da će i moja sestra Mara do tada ozdraviti – kaže Lena, i dodaje:

– Sećam se te lepe devojčice, kako je samo bila draga kada nam je dolazila za Vaskrs. Rekla je da joj je žao što ovako živimo i nemamo vode. Obećala je da će nam napraviti neku zgradu ovde, pa da imamo bolje mesto za život. Ko bi rekao da će stvarno tako da bude?! Stvarno ne znam kako da iskažem koliko nas je usrećila!

I ostali stanari na sva usta hvale Anđu. Goran Marković, teško oboleli ratni vojni invalid koji je takođe 15 godina u ovom centru, još uvek je u neverici.

– Ne mogu da verujem da ću konačno da se skućim i da se ugrejem, ili da imam redovno toplu vodu i vodu za piće. Nama je to nedosanjani san. Navikli smo da je vlaga po zidovima, da je sve prljavo, staro i da nema vode. Biće nam potrebno još vremena da se naviknemo na dobru vest. Nažalost, u poslednjih 15 godina samo su nam obećavali i redovno su nam dolazile samo crne vesti. Slavićemo tu lepoticu kao našu sveticu – kaže oduševljeni Goran.

Slavna glumica, koja će u BiH snimati svoj film, obezbedila je pomoć Vlade SAD od 700.000 konvertibilnih maraka, od ukupno 800.000 koliko je potrebno za izgradnju 14 stanova. Preostali iznos solidarno će obezbediti opština Rogatica i Vlada RS. Ministar za izbegla i raseljena lica RS Omer Branković potvrdio je da je do realizacije ovog projekta došlo nakon posete Anđeline Džoli.

– Glumica je najzaslužnija za ovu prelepu vest. Njena humanost je probudila nadu ne samo kod izbeglica u Rogatici, nego i među drugim ljudima koji očekuju da bi njihove muke mogle konačno biti okončane – kaže ministar Branković.

izvor: Press


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Anđa i Bred posetili srpske izbeglice!

Anđelina Džoli posetila izbeglice u Ekvadoru

Kad Anđelina kupuje, radnja se zatvara


Nema komentara na “Anđelina skućila srpske izbeglice!”

Obavesti me o novim komentarima na e-mail (moraš da upišeš svoju e-mail adresu). Prijava bez pisanja komentara.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump