Emina Jahović: Turci me ne vole!/intervju/

Kategorija [ Intervju, ZANIMLJIVOSTI ]

Pop zvezda Emina Jahović je na udaru turskih medija, koji su razočarani što je pevačica iz Srbije dobila glavnu žensku ulogu u hit-seriji „Polje lala“.

A ne neka glumica iz

njihove zemlje. Supruga najveće turske muzičke zvezde Mustafe Sandala u intervjuu za Press kaže da je ne pogađaju prozivke medija.

– Mediji u Turskoj ne mogu da se pomire sa tim što imam glavnu žensku ulogu! Pitaju se kako je neka devojka iz Srbije mogla da dobije tu rolu, a ne neka turska glumica. Mislim da su prilično nesrećni zbog toga. Međutim, ja sam veliki profesionalac i stvarno ne dozvoljavam da me te priče pogađaju. Samo neka pričaju loše, to mi daje vetar u leđa da budem bolja!

Zašto si odlučila da se u Turskoj najpre predstaviš kao glumica, a ne kao pevačica?

– Prosto, ljudi iz sveta filma su me zapazili, a ja nisam želela da propustim priliku koja mi se ukazala, jer obožavam da glumim. Uprkos tome što u Turskoj nikad ništa nisam radila, poznata sam njihovoj javnosti. Turci nemaju blage veze šta radim, osim da sam u Srbiji poznata kao pevačica. Iskreno, meni je dovoljno da se bavim muzikom samo u svojoj zemlji.

Kažu da je tvoj honorar za seriju veći od celokupne tvoje zarade od pevanja. Da li je to bilo presudno da prihvatiš ulogu?

– Naravno da nije. Presudan je bio scenario, koji mi se dopao posle prvog čitanja. Pročitala sam ga u jednom dahu i prepoznala sam sebe u ulozi Lale.

Zašto ti je glas u seriji sinhronizovan? U Srbiji te već prozivaju zbog toga.

– Ni posle tri godine učenja, turski jezik ne govorim savršeno. Na snimanju, naravno, izgovaram svoj tekst, ali kasnije u studiju profesionalna glumica preko mog glasa iznova snima sve moje rečenice, a gledaoci umesto mog čuju njen glas. Možda ne znate, ali i Berguzar Korel, koja glumi Šeherezadu, ima sinhronizovan glas, iako je Turkinja!

Da li si upoznala Šeherezadu? Ko je bolja glumica – ti ili ona?

– Nisam imala prilike da je upoznam. Pogledala sam nekoliko epizoda „Šeherezade“ i ona to zaista iznosi na visok nivo. Isuviše je rano da se poredimo, ipak je ona glumica, a ja sam u osnovi pevačica. Ali, ovo je početak moje glumačke karijere, videćemo šta će biti.

Da li će se tvoja serija emitovati i u Srbiji?

– Čula sam da je „Šeherezada“ zabeležila neverovatan uspeh u Srbiji. Moja serija je visokobudžetna, sve je na zavidnom nivou – izbor glumaca, lokacije, garderoba… Ako se nastavi snimanje serije, zašto se i ovde ne bi prikazivala? Zainteresovanih televizija ima, ne samo u Srbiji, već u celom regionu, što me veoma raduje.

Kako reaguješ na udvaranje Tulgahana, tvog dečka iz serije?

– To su čaršijske priče, koje me ne zanimaju! Trudim se da budem surovi profesionalac, koji celog sebe daje isključivo poslu.

Preselila si se u vilu od 400 kvadrata. Zar to nije previše za tročlanu porodicu? Planiraš li još dece?

– Naravno da suprug i ja planiramo proširenje porodice. Upravo zato smo se preselili u kuću koja se nalazi u mirnijem kraju.

Najavljivala si inostranu muzičku karijeru. Gde je zapelo?

– Iskreno da vam kažem, sama sam kriva za to! Obaveze koje su mi se nametnule u Srbiji i Turskoj prosto su me odvukle od toga, ali nekako sve dođe na svoje. Moj tim ovih dana razmatra neke ponude koje su došle sa raznih strana sveta, pa ćemo videti… Nekada treba stvari prepustiti da idu svojim tokom, vremenom će sve doći na svoje mesto.

Snimila si duet sa Natašom Bekvalac. Koja od vas dve je lepša, a koja bolje peva?

– Ne želim da se takmičimo! Samo ću reći da je Nataša lepotica sa sjajnim glasovnim mogućnostima i ogromnom harizmom. Drago mi je što je prihvatila da pesmu „Gospodine“ otpevamo u duetu. Moji planovi se trenutno vrte oko serije „Polje lala“ i tom poslu ću biti najviše posvećena. Intenzivno će se snimati do kraja godine, ali ne brinite – muziku neću zapostaviti.

D. Milenkovic
izvor: Pressonline


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Emina Jahović dobila glavnu ulogu u turskoj seriji

Emina Jahović napušta seriju ‘Polje Lala’!

Emina Jahović postaje glumica


Nema komentara na “Emina Jahović: Turci me ne vole!/intervju/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump