Izložba posvećena Nirvani u Sijetlu /video/

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Slika koju je pokojni vođa grupe „Nirvana“ Kurt Kobejn naslikao kao srednjoškolac i prva gitara koju je uništio na sceni.

Biće deo izložbe posvećene tom sastavu koja će od

proleća biti otvorena u Sijetlu.

Posetioci izložbe moći će da vide oko 200 predmeta među kojima su i Kobejnovi rukom pisani stihovi za pesme „Spank Thru“ i „Floyd The Barber“, objavio je Nju mjuzikal ekspres.

„Kobejn je bio umetnik koji je mogao da dotakne ljude širom sveta“, rekao je basista „Nirvane“ i njen suosnivač Kris Novoselić. Prema njegovim rečima, u središtu izložbe je priča o „Nirvani“. „To je ujedno priča koja uključuje mnoge ljude, grupe i institucije koje čine muzičku zajednicu“, dodao je Novoselić. Među eksponatima će biti i žuti džemper koji je Kobejn često nosio početkom 1990-ih, kao i anđeoska krila sa turneje „In Utero“.

Postavka će trajati od 16. aprila 2011. do 22. aprila 2013.

Grupa „Nirvana“, osnovana 1987, plasirala se na svetsku muzičku scenu 1991. godine albumom „Nevermind“. Sastav se raspao 1994. posle samoubistva Kurta Kobejna.

izvor: Blic


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Koncert u čast Milana Mladenovića

Nina Seničar otvara izložbu u Beogradu!

Đole spot „Anđeo bez krila“ posvećuje Kseniji


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Izložba posvećena Nirvani u Sijetlu /video/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump