Balašević na Trgu u NS za NG za čak 200.000 evra!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Kako portal svet.rs nezvanično saznaje Olivera Balašević finalizirala je dogovore sa gradskim čelnicima Novog Sada o koncertu.

Njenog supruga na

dočeku Nove 2011. godine na Trgu slobode u vojvođanskoj prestonici.

Nakon serije novogodišnjih koncerata za vreme vlasti Maje Gojković koja je od njih napravila neku vrstu institucije (2005. Željko Joksimović, 2006. Vlado Georgiev, 2007. Goran Bregović, 2008. Zdravko Čolić) od kako se DS vratila na vlast u gradu protekle dve godine nije bilo spektakularnih dočeka.

Balaševićev koncert će svakako biti spektakularan, ozvučenje stiže čak iz Hrvatske ali je pitanje da li je inače prilično isrpažnjenoj gradskoj kasi trebao trošak od 200.000 eura u uslovima najveće ekonomske krize zbog koje je i Kraljica Elizabeta 2 otkazala tradicionalni Božićni prijem u Bakingemskoj palati (koji je koštao 30.000 funti) sa obrazloženjem da je nemoralno trošiti toliki novac u vremenima kada veliki broj Britanaca ostaje bez posla.

U proteklih godinu dana zbog ekonomske krize veliki broj kulturnih manifestacija u Novom Sadu ostalo je bez podrške gradskog budžeta, ostalima je budžet višestruku smanjen (npr. Festiva uličnih svirača umesto 12 miliona dinara imao je budžet 4 miliona). Takođe, zaposlenima u Srpskom narodnom pozorištu plate su smanjene, nema novca za izložbe, pozorišne predstave, filmove mladih autora… Međutim, kada je reč o projektima iz radionice familije Bašaević i njihove produkcijske kuće „Salayka“, grad ne štedi ni u ovakvim okolnostima. Njihov film „Kao rani mraz“ koji je kritika isekla i proglasila ga totalnim promašajem i „privatnim filmom snimljenim javnim parama“ dobio je višemilionsku podršku i Grada, Pokrajine kao državnih i paradržavnih kompanija poput Srbija Gasa, Metals banke i sl. Ostaje nam da vidimo kakav će spektakl Balašević prirediti svojim sugrađanima za 200.000 evra.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Balašević ipak ne peva za NG u Novom Sadu!

Đorđe Balašević dobija unuku!

Jelena Balašević: Posao preko veze?!


2 komentara na “Balašević na Trgu u NS za NG za čak 200.000 evra!”

  • MILA
    7 novembra, 2010, 2:10

    „Njihov film „Kao rani mraz“ koji je kritika isekla i proglasila ga totalnim promašajem “ NEMATE POJMA, FILM JE SAVRŠENSTVO. KAO I SVE ŠTO BALAŠEVIĆ RADI:

  • Mile ZVER
    5 avgusta, 2011, 10:06

    Balašević je jedan običan prevarant i uvlakač!

Obavesti me o novim komentarima na e-mail (moraš da upišeš svoju e-mail adresu). Prijava bez pisanja komentara.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump