Digitalna smrt poznatih protiv AIDS-a

Lejdi Gaga, Džastin Timberlejk, Ašer… samo su neke od zvezda koje će se na izvesno vreme odreći Fejsbuk i Tviter profila u humanitarne svrhe.

Kampanja “Digital Life Sacrifice”

, koju je pokrenula Ališa Kiz, osmišljena je kao “virtuelna smrt” zvezda koja će trajati sve dok ne bude prikupljen milion dolara za pomoć obolelima od AIDS-a.

Akcija počinje u sredu, kada se obeležava i Svetski dan borbe protiv ove bolesti, a na profilima svetskih zvezda koje učestvuju u kampanji biće postavljen video u kojem će Lejdi Gaga, Džastin, Ališa, Serena Vilijams… biti prikazani kako leže u mrtvačkom kovčegu i glume svoju “digitalnu smrt”.

– Veoma je važno što ćemo koristiti upravo ove medije na kojima provodimo mnogo vremena i imamo milione ljudi koji ono što radimo svakodnevno prate. Potrebno ih je šokirati da bi se probudili. Nije stvar u tome da im nije stalo ili da ne žele, već jednostavno ne razmišljaju o tome na taj način – objasnila je Ališa. Ona dodaje da je jedan od ciljeva kampanje i da se podigne svest o obolelima od AIDS-a i pomogne najugroženijima kojih je najviše u afričkim i azijskim zemljama, piše Mondo.

Kim Kardašijan, atraktivna rijaliti zvezda, slikala se kako leži u sanduku ne bi li na taj način podigla svest u borbi pritiv AIDS-a. Na fotografiji piše: “Kim Kardašijan je mrtva. Kim je žrtvovala svoj digitalni život zbog stvarnog života za milione drugih obolelih od AIDS-a u Africi i Indiji”, a zatim se dodaje kako može da se donira odnosno da se “kupi njen život”. Tridesetogodišnja kontroverzna starleta jedna je od mnogih javnih ličnosti koje učestvuju u akciji “Digital Life Sacrifice” u kojoj će prestati da komuniciraju putem poznatih društvenih mreža kao što su “tviter” i “fejsbuk” dok se ne prikupe donacije od milion dolara.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Razvod posle 72 dana braka!

Sestre Kardašijan su idioti!

Kim Kardašijan snima album!


Nema komentara na “Digitalna smrt poznatih protiv AIDS-a”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump