Kad ljubav godine ne broji…

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Veze u kojima je jedan partner, dve ili čak tri decenije stariji od drugog, oduvek su privlačile pažnju okoline.

Ljudi bi, uglavnom, zauzimali čvrst stav o tome da li je to

„u redu“ ili ne, ali očigledno nema zaključka koji bi trebalo bezrezervno prihvatiti. DA LI svaka „generacijska kombinacija“ ima svoje pluseve i minuse?

Tu nema ni prednosti, ni manjkavosti, već se energije ili nađu, ili ne. Koliko samo na selima imate žena koje godinama žive sa znatno mlađim muževima. No, tamo je to neuporedivo manji problem, jer je selo mnogo manje licemerno nego grad. Oni koji su u takvoj vezi dobro znaju zašto im je lepo. Zbog čega bih ja razmišljala kako je njima? Ko sam ja da ulazim u razloge nečije ljubavi? Družeći se s mladim ljudima, uspela sam da vidim koliko njih je izuzetno pametno i veoma zrelo, a znam i koliko je starijeg sveta nezrelo, iskompleksirano, sujetno… Između pameti i gluposti, biraš pamet, bez obzira na godine. Neko je deda sa 25, a neko mladić sa 50 ili 60. Sigurno je da se neko mlad, bilo žena ili muškarac, neće vezati za neku oronulu osobu, koje će se stideti, već će se vezati za odgovarajuću energiju, koju prati dobra estetika.

Verica Rakočević, modna kreatorka

Godine su samo broj. Kad je muškarac mnogo stariji od žene, to je sasvim opravdano, jer smo mi, nažalost, izdržljiviji materijal od žena, tj. duže ostajemo u dobroj formi. Ali s godinama nam opada libido, pa nam zato treba neko mlađe stvorenje da ga podstakne. Pretpostavljam da je inspiracija za ovu priču Lečić i njegova nova gospođa. Smatram da je to sasvim u redu i da je on u tako dobroj formi, da najmanje deset narednih godina mogu da budu veoma srećni. Minus u takvim kombinacijama može da bude samo na mentalnom planu. Ako muškarac, stareći, počne da se ponaša kao čiča – da prestane da izlazi i da uživa u papučama i pidžami…

Đorđe Pavlov, vlasnik restorana i maneken

Meni kombinacija mnogo starijeg muškarca i mlađe žene ne deluje dobro, jer je partner u toj situaciji približno istih godina kao njen otac. Tako, bar, ja to doživljavam. Moje četiri drugarice su rano ostale bez očeva i sve su ih privlačili isključivo stariji muškarci. Nije potrebno veliko znanje iz psihologije da bi se zaključilo da su u njima tražile očinsku figuru. Kad su te razlike tako velike, jedno drugo ne mogu da prate. Dok zaljubljenost traje, njome se sve nadomešćuje, ali kasnije – niti on može da živi njenim tempom, niti njoj odgovara njegov. U tim pričama ne vidim nikakvu prednost, jer sam uverena da i mlađi muškarac može da bude veoma zreo, obrazovan i spreman za život. Godine mi, zaista, ništa ne znače.

Anabela, pevačica

Razlika među mojim roditeljima je bila 25 godina i u njihovom odnosu nije postojala nijedna mana. Jedini problem je nastao kad se tata razboleo. Godine su učinile svoje i on nije uspeo da se izbori sa bolešću. A da je bio mlađi, možda bi sve bilo drugačije. Da nije bilo te velike razlike u godinama, moji roditelji bi duže bili zajedno. Iako je njihov brak savršeno funkcionisao, ja sam otišla u drugu krajnost i sebe ne mogu da zamislim čak ni sa svojim vršnjakom, a kamoli sa starijim muškarcem. Jednostavno, za mene ne postoji ta mogućnost. Mlađi muškarci ne samo da su mi fizički privlačni, već se s njima mnogo bolje slažem. Kad sam bila u osmom razredu osnovne škole, sve moje drugarice su gledale starije mladiće, a meni se svideo dečko iz šestog. Imala sam samo jednog momka koji je od mene bio stariji i to – godinu dana.

Ivana Stanković, manekenka

Tvrdim da su stabilnost i sigurnost osnovni kriterijumi svake žene kad bira svog muškarca. Činjenica je da to ne mogu da im pruže vršnjaci. Zato je sasvim razumljivo što se često vezuju za zrelije muškarce. Osim što mogu da im obezbede razvoj i materijalnu sigurnost porodice, mogu da im posvete i više vremena i pažnje, jer su ostvarene ličnosti. Ali, suština jedne veze je zajedničko stvaranje, stabilnost i sigurnost, kroz ljubav i sinergiju. Dakle, ljubav je preduslov svih kombinacija. Manjkavost se ispoljava kad starijem partneru ta veza počne da smeta. Inače, potpuno je sigurno da u takvim vezama profitira stariji partner, jer brak funkcioniše kao spojeni energetski sudovi. U svakom slučaju, ljubav nije kada se zaljubljeni gledaju u oči, već kad gledaju u istom pravcu! Kad u tome uspeju, godine nisu važne.

Vesna Da Vinča, vlasnica agencije Miss YU


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ljubav ne poznaje razlike u godinama

Ljubav jača od ljubavi mnogih: Platonska ljubav

Rijana: Je*eno ne razumem ljubav!


Nema komentara na “Kad ljubav godine ne broji…”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump