Sedmogodišnji Beluga kit slikar!

Kada pomislimo na kitove, uglavnom svi imamo negativne asocijacije.

Obično izazivaju strah zbog svoje veličine (dostižu od 3 do 6 metara dužine i težine su od 400 kg do 1

tone), međutim u ovim impozantnim životinjama krije se i poneka izuzetno nadarena umetnička duša. Beluga kitovi su specifična vrsta kitova, nalik na delfine, koja iskazuje afinitete ka različitim granama umetnosti.

Beluga kitovi su mnogima poznati i kao vodeni kanarinci, zbog piskavih, cičećih zvukova koje ispuštaju. Zbog toga su svi pripadnici ove vrste poznati kao dobri pevači. Međutim, neki od njih se izdvajaju i po drugim sposobnostima.

Beluga kit slikar po imenu Xiao Qiang svakodnevno privlači pažnju stotina posetilaca koji dođu u kineski akva park, bez obzira da li imaju 5 ili 105 godina. Slikanjem apstraktnih akvarela, ovaj sedmogodišnji Beluga kit uvek iznova i iznova impresionira publiku koja dođe u zabavni, vodeni park u provinciji Šandong u istočnoj Kini.

Čuvari u zabavnom parku Qingdao Polar Ocean World kažu da je Xiao Qiang prvi put video četkicu za slikanje pre nekoliko godina, kada ju je nakon predstave jedan od posetilaca zaboravio na ivici bazena. Prvo ju je uzeo i igrao se sa njom, da bi sada, nekoliko godina kasnije, postao poznati umetnik. Od tada je napravio proboj u svetu životinjskog slikarstva. Njegove slike se prodaju za nekoliko stotina funti!

Zhang Yong, trener ovog poznatog Beluga kita kaže da je Xiao Qiang od samog starta pokazivao afinetet i interesovanje za slikarstvo i da, sada, sve što treba da urade jeste da mu daju četkice i boje i da mu pridržavaju papir na kojem on slika. Njegovim slikama dominira plava boja i najčešći motiv na slikama mu je morski pejzaž. Ljudi koje slika su najčešće prikazani u obliku foke. Xiao Qiang uživa u slikanju, a pokret vratom mu je urođen, obzirom na to da je to pokret kojim oni obično čiste svoj plen od peska. Meko tkivo oko usta, koje je mnogo mekše nego kod drugih vrsta kitova, mu omogućava da četkica za slikanje lepo nalegne u usnu duplju, ne ispada mu tokom slikanja i lako manipuliše njome.

Beluga kitovi važe za izuzetno bistre životinje, pametnije od ostalih vrsta kitova. Ovaj mališan je čak poznat i po tome da voli da zbija šale sa svojim trenerom i da često namerno umesto po papiru, on slika po treneru.

Beluga kit Xiao Qiang je dokaz da ponekad bezrazložno potcenjujemo mogućnosti životinja koje su nam u okolini. Možda im samo nismo dali priliku da pokažu sve što znaju.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Vrste delfina

Nikoli Kidman i Kit Urban u duetu?!

Novogodišnji gala koncert Mine Lazarević


Nema komentara na “Sedmogodišnji Beluga kit slikar!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump