Vesli Snajps ide u zatvor zbog utaje poreza

Američke federalne vlasti naredile su danas poznatom holivudskom glumcu Vesliju Snajpsu da se preda vlastima.

I počne sa osluženjem trogodišnje zatvorske

kazne zbog utaje poreza.

Snajps (48) poznat po trilogiji „Blejda“ (Blade) i filma Sparka Lija „Ljubavna groznica“ (Jungle Fever) osudjen je 2008. godine po tri prekršajna osnova zbog namernog propusta da prijavi prihode radi oporezivanja.

Glumac je optužen da nije platio porez od 14 miliona dolara u periodu od 1999. do 2001. godine. Njegov tim advokata okrivio je bivšeg poreskog savetnika glumca, koji se u to vreme brinuo o Snajpsovim finansijama.

Agencije navode da su neke njegove kolege, takodje poznati holivudski glumci poput Denzela Vašingtona, pokušale da pomognu i da su pisali nadležnom sudiji molbu da Snajpsova kazna bude umanjena, ali njihove želje nisu uslišene i sudija je ostao pri ranijoj odluci.

Sudija Oblasnog američkog suda Vilijam Terel Hodžes danas je konačno odbacio predlog glumčevog tima advokata za preispitivanje kazne i zahtev za ponovno sudjenje, pa će Snajps koji se sada nalazi na slobodi, morati na osluženje zatvorske kazne.

AP navodi da najnoviju današnju odluku američkog suda nisu želeli da komentarišu ni glumčev tim advokata niti američke zatvorske vlasti.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Lindzi Lohan i izdržavanje zatvorske kazne

Šon Pen u zatvor zbog napada na paparaca

Džordž Majkl izašao iz zatvora!


Nema komentara na “Vesli Snajps ide u zatvor zbog utaje poreza”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump