Erik Klepton prodaje gitare u dobrotvorne svrhe

Čuveni gitarista Erik Klepton (65) odlučio je da proda deo velike kolekcije gitara.

Kako bi sakupio novac za svoju kliniku za rehabilitaciju zavisnika od droge i alkohola.

Klepton će dati gitare na aukciju u Njujorku sledeće godine, a sav novac će otići u centar za odvikavanje od alkohola i droge “Crossroads” u Antigvi, koji je engleski gitarista osnovao 1997. godine. Među stavkama na aukciji će se naći i gitara koju je Klepton svirao na ponovnom okupljanju grupe “Cream” 2005. godine, i očekuje se da će dostići cenu višu od 13.000 funti. Na aukciji će biti ponuđeni i pojačala i zvučnici. Za aukciju su gitare donirali i Džef Bek, Džo Bonamasa i Džej Džej Kejl.

Ovo nije prvi put da Klepton prodaje gitare u dobrotvorne svrhe. On je to prethodno učinio na aukcijama 1999. i 2004. godine, kada je njegova gitara marke “fender stratokaster” prodata za 607.500 funti. Gitare će biti izložene u aukcionarskoj kući “Bonams” u Londonu od 23. do 26. januara, a zatim će u Njujorku 9. februara biti održana aukcija.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Prvaku Formule 1, prodaje kuću Robi Vilijams

Koncert u čast Milana Mladenovića

Na aukciji prodata rukavica Majkl Džeksona!


Nema komentara na “Erik Klepton prodaje gitare u dobrotvorne svrhe”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump