Prvi gej Srbin venčaće se u avionu!

Aleksandar Mijatović postaće ne samo prvi gej Srbin koji će se venčati u avionu.

Već će biti i prvi homoseksualac u svetu kome je to pošlo za rukom!

Naime, on je sa

svojim verenikom Šantuom Bataračijem osvojio ovu nagradu na konkursu „Love is in the Air“, koji je organizovala švedska avio-kompanija SAS, a na kojem su učestvovali parovi iz celog sveta. Sudbinsko „da“ izgovoriće 6. decembra na letu SK903, između Stokholma i Njujorka.

Aleksandar je ekskluzivno za „Alo!“ otvorio dušu i ispričao detalje iz života sa Šantuom! Aleksandar je Srbin, ali je rođen u Nemačkoj i živi u Berlinu, gde se i upoznao sa Šantuom, s kojim je u vezi od 29. maja 2003. godine. Obojica su kreativni direktori u firmi „Midl ist vižn“. Ideju da se na ovaj način venčaju, kako nam je rekao, dobili su sasvim slučajno…

– U trenutku kad smo rešili da se venčamo, odlučili smo i da venčanje mora biti jedinstveno. S obzirom na to da venčanje istopolnih osoba još nije rado viđeno, čak i u zemljama koje su daleko razvijenije od Srbije, želeli smo da naše venčanje bude neka vrsta podrške ljudima koji žele otvoreno da pokažu da nema ničeg lošeg u tome da nekom javno pokažeš i dokažeš svoju ljubav – započeo je svoju priču Aleksandar, koji kaže da mu ova nagrada znači veoma mnogo.

Aleksandar je rođen u nemačkom gradu Frojdenštatu, a roditelji su mu poreklom iz Bosne i Srbije. Veza sa Šantuom, kako kaže, počela je posle jedne žurke u Berlinu…

– Upoznali smo se na jednoj žurki i ubrzo nakon toga smo imali sastanak, nakon kog smo završili u mom stanu. Razgovarali smo do jutra i postavili temelje naše buduće veze . Ubrzo smo shvatili da želimo ozbiljnu vezu, koja je i započela 29. maja 2003. Naša ljubav je takva da i posle sedam godina veze i dalje imam leptiriće u stomaku kada pogledam Šantua – kaže Aleksandar, i dodaje da mu je poznata situacija u Srbiji povodom položaja LGBT zajednice.

– Iako ne živim u Srbiji, pomno pratim događaje i dešavanja na ovu temu. Jako mi je drago što političari na vlasti pružaju podršku LGBT osobama. Parovima u Srbiji, koji bi želeli da svoju ljubav krunišu brakom, poručio bih da je to moguće uraditi, na primer, u skandinavskim zemljama, iako to u Srbiji ne bi bilo priznato. Javno pokazivanje ljubavi je pravi način da se predrasude najzad uklone – zaključuje Aleksandar.

Šantu se oduševio Srbijom

Kako nam je rekao Aleksandar, njegov verenik je imao priliku da poseti Srbiju i – oduševi se.

– Šantu je upoznao moje korene pre dve godine, kada sam poslednji put bio u Srbiji, gde sam tražio ispis iz državljanstva. Bio je oduševljen Srbijom, kao i Hrvatskom, u kojoj je boravio kao dete – kaže Aleksandar.

Potukli konkurenciju!

Na konkurs su mogli da se prijave parovi iz svih zemalja u kojima leti ova kompanija. Aleksandar i Šantu su osvojili čak 81.640 glasova. Osim njih dvojice, nagradu su osvojili i američki gej par Tomas Landret i Bret Kesler, koji će imati svadbenu svečanost u „Ajs hotelu“, u severnoj Švedskoj, kao i lezbijski par iz Poljske, Eva Tomašević i Gosla Ravinska.

izvor: Alo!


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Video koji je šokirao region: Prvi crnogorski gej spot!

„Gej eho“ bira mušku gej ikonu godine!

JK potvrdila status gej ikone


Tagovi: [ , , , , , ]

Nema komentara na “Prvi gej Srbin venčaće se u avionu!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump