Šminka za crnke, plavuše i brinete!

Ima li razlike u šminkanju plavuša, crnki i brineta?

Odgovor je – da.

Zato poslušajte nekoliko saveta…

Plavuše

Drage plavokose

dame, kada je reč o podlozi ili tečnom puderu za teniranje lica, izaberite onu svetlije ili žućkaste nijanse. Rumenilo takođe treba da je svetlijih tonova. Svetloružičasta ili boja breskve najbolji su izbor za vas.

Oči

S obzirom na nijanse podloge i rumenila, oči bi trebalo našminkati tamnijim bojama, poput tamnoplave, zelene ili boje lavande. Svetlucave senke idealno pristaju plavušama, dajući očima poseban sjaj.

Usne

Odaberite ruž boje breskve ili svetlije nijanse kupine. Izuzetan efekat dobićete ako usne namažete karminom boje breskve i preko nanesete svetlucavi sjaj.

Brinete

Čak i ako vam je kosa smeđa, kada imate svetlu put, potrebno je da izaberete žućkastu nijansu podloge, baš kao i plavuše. Najbolja nijansa je ona koja se stopi s bojom vaše kože kada je nanesete.

Obrazi

Idealno rumenilo za brinete je svetloroze ili, pak, pastelno crvena, ili bronzer, koji će dati svežinu vašem licu.

Oči

Kada je reč o izboru senke, pustite kreativnosti na volju, za vas gotovo da ne postoje ograničenja. Sve nijanse – od plave do zelene, preko svetlucave žute i boje lososovog mesa – daće vašim očima magičan izgled.

Usne

Treba da izaberete ruž za usne koji će odgovarati rumenilu. Dakle, ruž sličan boji rumenila, svetloružičast ili boje breskve. Preko možete naneti sjaj. Ne izbegavajte ni ruž crvenih nijansi, posebno za večernje časove.

Crnke

Što je vaš ten tamniji, manja je i potreba da koristite tečni puder. Taman ten iziskuje smeđe ili tamnije nijanse pudera.

Obrazi

Možete koristiti braon nijanse rumenila. U neseseru je poželjno da imate rumenilo boje ćilibara, cimeta ili cigle. Idealan je i bronzer.

Oči

Vama pristaju takoreći sve boje, ograničenja ne postoje. Naravno da treba obratiti pažnju da senke odgovaraju boji očiju i ostaloj šminki na vašem licu.

Usne

Idealan je ruž svetloružičaste ili koralne nijanse. I boja jagode je odličan izbor za vas, posebno za večernji izlazak. Za dan je dovoljan i transparentan sjaj. Naravno da boja ruža treba da bude u skladu s bojom rumenila.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 3 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Podmladite se šminkom

Kako se šminkati posle tridesete

Šminka u novogodišnjoj noći!


3 komentara na “Šminka za crnke, plavuše i brinete!”

 • 6 maja, 2012, 7:03

  No coment!  Foot-In-Mouth

 • Saritaaa:)
  17 januara, 2013, 0:26

  Ja sam brineta, i svidja mi se nacin sminkanjaa Smile 

 • Aleksandra
  13 novembra, 2013, 19:31

  Gde za N.Godinu Beer 
  Ja cu najverovatnije u porodiliste Sweat

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump