Korejci tuže Jelenu Karleušu!

Novi singl Jelene Karleuše ‘Muškarac koji mrzi žene’ nije ni stigao da postane hit kakav je pevačica najavila, a već je naišla na probleme.

Naime, jedan južnokorejski bend

tužio ju je sudu pod optužbom da je pesma plagijat.

Produkcijska firma ‘SM Entertainment’ koja zastupa bend ‘Shinee’ tvrdi da je JK obradila njihovu numeru ‘Lucifer’ i time prekršila autorska prava.

Čelnici kuće prosledili su i zvanično saopštenje medijima, u kom su potvrdili da će sa srpskom pevačicom ići na sud. „Od naših izdavača iz Amerike smo dobili potvrdu 6. januara da su ovom pesmom povređena autorska prava. Preduzećemo sve pravne akcije tim povodom,” stoji u saopštenju.

Povodom ovog događaja oglasila se i Bebe Rekša koja potpisuje muziku za pesmu ‘Lucifer’, a kojoj se nije dopalo što je Jelena ‘pozajmila’ njenu melodiju.

“Samo zato što je tvoja pesma na drugom jeziku, nije OK da kopiraš moje melodije! Plagiranje u muzici mora da prestane!” napisala je autorka na Tviteru.

Najavljena tužba, međutim, ne brine JK čiji saradnici tvrde da su u pitanju neistine.

“Pesma „Muškarac koji mrzi žene“ je autorska, osim što je za refren upotrebljen deo aranžmana numere kompozitorke Bebe Rekshe, što je sasvim normalna stvar i u svetskom šou biznisu. S obzirom na to da Jelenina pesma nije objavljena ni na kakvom nosaču zvuka, ne postoji osnov za tužbu. Ljudi iz našeg menadžmenta u direktnom su kontaktu sa kompozitorkom pesme i ovih dana očekujemo i prenos autorskih prava. Svu medijsku pompu u Koreji bih protumačio kao uobičajen marketinški potez promovisanja njihovih izvođača,” rekao je Jelenin PR Zoran Birtašević.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Jelena Karleuša: Niko me nije tužio!

Anabelina igra neistine /video/

Bosanska manekenka u spotu Enrikea Iglesijasa


Jedan komentar na “Korejci tuže Jelenu Karleušu!”

  • Elena
    15 januara, 2011, 15:31

    toliko mi je drago da je to nenormalno!!  Victory i sad nek nesta kaze CECI!! kako je nije sramota??  Really Angry sad je JELENA neka diva ( kuda ovaj svet ide??)) sto je ukrala pjesmu ona je bruka za celu naciju!!

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump