Ljubav na šesti pogled!

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Britanski naučnici zahvaljujući najnovijem istraživanju došli su do saznanja da ljubav na prvi pogled ne postoji kada su u pitanju žene.

Njima treba čak šest

pogleda i oko 45 sekundi!

Dakle, konačno je dokazano! Ljubav na prvi pogled kod žena ne postoji, ali postoji ljubav na šesti pogled, prenosi geniusbeauty.com.

Naučnici tvrde da su konačno uspeli da dešifruju ženski ljubavni mehanizam kada su Britanke u pitanju. Istraživanje je pokazalo koliko ženama treba da ih privuče potencijalni partner.

Da bi žena „pala“ na nekog frajera, zapravo na njegov izgled, miris, izraz lica i pokrete, treba joj oko 45 sekundi i šest pogleda.

Evo kako žene procenjuju muškarca u šest pogleda:

1. Prvi pogled traje oko pet sekundi i usmeren je na boju njegovih očiju i izraz.

2. Drugi pogled traje oko 10 sekundi, a procenjuje odeću i urednost.

3. Oko pet sekundi traje treći pogled, a fokusiran je na frizuru.

4. Četvrti pogled žene usmeravaju na ruke, kako bi utvrdile kakve su: negovane ili ne, nokti čisti, izgriženi… i da li postoji venčani prsten.

5. Peti pogled fokusiran je na cipele.

6. I šesti, koji traje oko 15 sekundi, skenira ponašanje, hod, izraz lica i gestove.

Zanimljivo je da je slično istraživanje u Americi pokazalo da Amerikanke prvo pogledaju usne potencijalnog partnera, a zatim zadnjicu. Navodno im je to dovoljno da zaključe sviđa li im se muškarac ili ne.

izvor: net.hr


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 3 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ljubav deluje na bol kao morfijum

5 malih rituala za ljubav na NOVI način

U proseku muškarci prvi kažu : Volim te


3 komentara na “Ljubav na šesti pogled!”

 • Maja xD
  26 juna, 2012, 22:24

  i na sedmom pogledu vise ne prestajem gledati… Traje vjecno Big Smile

 • Anonymous
  18 novembra, 2012, 8:03

  * Hristos je medju svima da vidimo i dozivimo koliko smo u Njegovim ocima predivni,ziveci po volji Bozijoj. * Gospodu slava! * Bog neka ga blagoslovi i neka ga cuva.Amin. *

 • danijela
  9 decembra, 2012, 19:22

  boze sto me ta ljubav muci,,cio zivot trazim da me neko voli a sve sto to vise zelim sve teze mogu dobit,,,momcima sam dosadna zato sto nevolim bucna mjesta diskoteke i sl.ja neznam sta  cu sa sobom upravo sam izgubila momka kog sam najvise voljela zato sto nisam htjela po diskotekama da idem sa njim nevolim to i gotovo..a jos kazem i mozda me nije volio ja znam dace me on kasnije trazit al tad mi nece trebat ja neznam dali da se mijenjam il da ostanem ovakva do kraja i da patim zbog nerazumjevanja Frown Cry  

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump