Barak Obama: Sećam se svog rođenja!

Američki predsednik Barak Obama se propisno izblamirao gostujući u šou Opre Vinfri.

Svoje dugogodišnje prijateljice i jedne od najpoznatijih voditeljki na svetu.

Povod za Barakovo gostovanje, koji je u studio stigao u pratnji supruge Mišel, bilo je razrešenje misterije o mestu rođenja prvog tamnoputog predsednika u istoriji SAD.

Bela kuća je objavila krštenicu iz koje se vidi da je Obama rođen na Havajima, a ne u Keniji ili Indoneziji, kako su potencirali njegovi protivnici iz Republikanske stranke.

„Kada je prvi put potegnuto pitanje mesta vašeg rođenja, da li ste pomislili ‚nadam se da sam se rodio na tlu Amerike?‘“, upitala je voditeljka Obamu, jer po ustavu SAD predsednik može da bude samo osoba koja je rođena u SAD.

 

 

„Mogu samo da kažem da sam bio na porođaju. Znam da sam se rodio, sećam se rođenja“, rekao je Obama, izazvavši smeh u publici i dodao:

„Nemamo vremena za ovakve budalaštine. Imamo važnijeg posla. Imamo daleko većih problema.“

U krštenici se navodi da je Barak Husein Obama Drugi rođen 4. avgusta 1961. godine, u porodilištu u Kapiolani, u predgrađu Honolulua. Nju su potpisali lekar koji je obavio porođaj, En Danem Obama (18), Obamina majka, i lokalni matičar.

Nakon objavljivanja krštenice republikanci su predsedniku poručili da su visoke cene goriva, nezaposlenost i rast nacionalnog duga daleko važniji problemi od priče o mestu rođenja.

Zanimljivo je da je Obama u Čikago došao sa predsedničkim avionom „Er fors van“, sa kojim je dovezao i taštu, Marijan Robinson, majku svoje supruge Mišel, koja sa njima živi u Beloj kući.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Obama čestitao rođendan suprugu Dženifer Lopez

Obama izjavio za Kanje Vesta da je magarac! /video/

Obama u reklami za sladoled


Nema komentara na “Barak Obama: Sećam se svog rođenja!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump