Seka tuži i “aspirince”!

Spisak onih koje će folk zvezda Svetlana – Seka Aleksić tužiti zbog neovlašćenog korišćenja pesme “Aspirin” širi se iz dana u dan.

Pa će se tako na udaru pevačice naći i

autori numere Miloš Roganović i Filip Miletić.

 

Povod za tužbu koju najavljuje je taj što su melodiju za “Aspirin” prodali Rebeki Dremelj, a da za to nisu imali pravo jer su autorska prava već preneli Aleksićevoj, koja sada jedina sme da radi sa melodijom i tekstom šta želi.

– Pošto su se javili pojedini likovi sa objašnjenjem da je pesma “Aspirin” regularno kupljena, tačnije da su dobili autorska prava od Miloša Roganovića i Filipa Miletića, moram da objasnim, tačnije pokažem crno na belo o čemu se radi. Pomenuti autori su po potpisivanju našeg ugovora preneli na mene sva imovinska prava i jasno piše da sam ja vlasnik pomenute numere… Prema tome, ako su zaista prodali pesmu Rebeki ili ne znam već kome, znači da su napravili “prevaru” koje ona nije ni svesna… Ne osuđujem devojku jer ona verovatno i ne zna da postoji ugovor u kome jasno piše da sam ja vlasnik pomenute pesme… Ali, neka se oni dogovore već o tome, ja samo znam da ukoliko se ne dogovore, tužba ide i njoj i njima. Izvolite i pročitajte ugovor, ako koza laže, rog ne laže – kaže Seka.

Sa druge strane Miletić kaže:

 

– Meni je žao što Seku ljudi iz njene okoline pogrešno savetuju. Ona je dobila pravo na fonogram, a to znači da ne može niko da joj oduzme kompoziciju, muziku sa njenim glasom. Daću vam najprostiji primer – Miloš i ja smo napravili pesmu i mi smo jedini vlasnici iste. To bi bilo kao kada biste vi napravili dete, rodili ga i neko vam ga nekim ugovorom oduzme. Nema logike. Autorsko pravo je neotuđivo! Čak i taj ugovor na koji se poziva je dosta rupičast, a i falsifikovan je, ali ne želim dalje da se udubljujem u celu priču. Ako joj nešto nije jasno, možemo to rešiti i preko advokata. Isto je prošle godine najavljivala tužbu zbog Grka, pa ništa nije bilo. Od tog ugovora koji toliko pominje ona može imati najviše štete.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Seka Aleksić tuži Udruženje za zaštitu životinja

Vesna Ćeranić: Tužićemo Miloša i Raku!

Severina: Nova pesma „Bred Pit“


Nema komentara na “Seka tuži i “aspirince”!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump