Novi Džejms Bond jede ćevape i priča srpski!

Najpoznatiji tajni agent svih vremena stiže u Srbiju! Radnja novog romana o Džejmsu Bondu smeštena je u našu zemlju.

Džefri Diver, pisac novog romana o

tajnom agentu 007, dobio je prvu kopiju svoje knjige, koju mu je juče u Londonu isporučio marinac koji se spustio sa zgrade. Deo knjige stavio je i na svoj sajt, a iz materijala se može videti da Bond dolazi u Srbiju, govori srpski, jede ćevape, druži se sa agentima BIA i… spasava svet.

 

Radnja romana smeštena je u Srbiju i Dubai, a Džefri Diver je glavnog junaka opisao kao “čoveka sa ozbiljnog lica sa lovačkim ponašanjem”. U ovom nastavku, Bond se vraća iz Avganistana, i regrutovan je u novoj tajnoj agenciji koja je nezavisna od MI5 i MI6. Diver šalje svog junaka u Srbiju i “daje mu odrešene ruke” da uradi sve što je potrebno da pokuša da spase živote hiljade ljudi. Bond na početku putuje vozom od Beograda do Novog Sada i ističe nekoliko zapažanja o Srbiji, između ostalog da na ulicama ima “najviše automobila marke ‘zastava’“.

Potom, Bond se smešta u Novom Sadu, opisuje zgrade koje ga okružuju, a zaplet počinje. Agent 007 dobija poruku da se nađe u jednom restoranu, na roštilju sa čovekom koji govori sa jakim irskim naglaskom. Restoran u knjizi ima zanimljivo ime – “Roštilj“. Bond shvata da je Irac meta, ali mu iz centrale nalažu da ne “radi“ sam, već da se sretne sa dvojicom operativaca BIA, srpske tajne policije. Agenti BIA, u četrdesetim godinama, pojavili su se pred Bondom spremni za borbu sa “beretama“ ispod jakne, a dovezli su se u staroj “folkvagen džeti“ na čijem sedištu su ostavljeni “kalašnjikovi“ i “uziji“. Jedan od agenata pominje da se njegov brat borio sa “Tigrovima“, jedinicom Željka Ražnatovića Arkana, pokušavajući da izmami neku reakciju od Bonda.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ceca u filmu o Bondu

Nastavak „Gospodina i gospođe Smit“?

Dženifer Lopez izbacila novi singl


Nema komentara na “Novi Džejms Bond jede ćevape i priča srpski!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump