Viši sud u Beogradu prihvatio sporazum

Viši sud u Beogradu prihvatio je juče sporazum o priznanju krivice koji su sa tužilaštvom sklopile pevačica Svetlana Ražnatović (37) .

I njena sestra Lidija Ocokoljić (35).

Ceca se posle nagodbe nasmejala advokatu i u džipu pozirala novinarima.

 

Sestre Veličković će prema tom sporazumu platiti državi milion i po evra i provesti osam, odnosno šest meseci u kućnom pritvoru.

Veliki crni džip je juče, šest minuta pre početka suđenja, dovezao Svetlanu Ražnatović i Lidiju Ocokoljić pred Palatu pravde.

Obučena u beli sako i pantalone iste boje, sa naočarima za sunce, u pratnji svog dugogodišnjeg advokata Dragana Krgovića, sestre i pripadnika obezbeđenja, ušla je u Viši sud. Dok je sedela ispred sudnice nije pokazivala nervozu već je pričala sa Lidijom i dopisivala se mobilnim telefonom. Nekoliko minuta posle 12, ušla je u sudnicu. Ljubazno je pozdravila sudiju Slađanu Marković i veće, a zatim sela na optuženičku klupu. Dok je sudija govorila, s vremena na vreme razmenjivala je poglede sa sestrom i ponekad su zajedno uzdahnule. Poznata pevačica je tokom suđenja sve vreme lomila prste i čačkala nokte.

 

Na pitanje sudije da li je dobrovoljno priznala krivicu, ustala je i glasno rekla:

– Naravno.

– Da li ste svesne toga da nemate pravo na žalbu – pitala je sudija sestre.

– Jesmo – odgovorila je Ceca.

– Da – odmah za njom izgovorila je Lidija.

Kada je sudija Marković konačno rekla da je nagodba prihvaćena, Ceca se nasmejala i prvo pogledala u advokata, a kasnije u sestru.

– Hvala i do viđenja – veselim tonom sudsko veće pozdravila je Ražnatovićeva.

Sa širokim osmehom izašla je iz sudnice, ali nije želela da novinarima daje bilo kakve izjave. Dok je čekala da vozač upali džip, mahnula je mnogobrojnim novinarima i fotoreporterima.

Ražnatovićeva je htela da na jučerašnje suđenje da ponese i ličnu kartu svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana (48), saznaje „Alo!“ od izvora bliskih pevačici.

– Mogla bih ponesem i Željkovu ličnu kartu, da bude sa mnom. Ionako ne sude i presuđuju meni, već njemu – rekla je u šali pevačica pre nego što krenula na suđenje.

Sagovornik blizak pevačici kaže da se oseća poraženom zbog nagodbe, ali da je potpisala sporazum jer joj nije odgovaralo da se godinama vuče po sudu.

– Njoj je bio cilj da što pre reši celu agoniju jer je svesna da zbog sudskog postupka ne bi uvek mogla da putuje na koncerte, pa bi joj to smetalo u karijeri. Ona sve ove godina smatra da sude Arkanu, a ne njoj. Ona je na sudu rekla da je sve sporne transfere fudbalera za koje se tereti ugovorio Arkan još 1999, a da ih je ona samo realizovala posle njegove smrti – kaže izvor blizak folk pevačici.

Naš sagovornik otkriva i da će Ražnatovićeva već krajem meseca da ponese elektronsku narukvicu, po koju će da ode čim dobije presudu, da bi do kraja janura naredne godine izdržala kaznu.

Ražnatovićeva će u tom periodu moći da ide na dve-tri lokacije, a njen radijus kretanja treba da aminuje sud.

– Ceca neće smeti da napušta Beograd, ali će moći da se bavi svojim poslom. Neće smeti da drži koncerte ni druge javne nastupe, ali se kao prva lokacija pominje njen studio “Ceca mjuzik” na Vračaru, gde će da snima novi CD. U sklopu toga, moći će da snima i spotove, uz prethodnu saglasnost Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koja će da kontroliše njeno kretanje. Takođe želi da sina i ćerku vodi u školu, ali i za to tek treba da dobije saglasnost – kaže prijatelj pevačice.

Iako će joj biti ograničeno kretanje, Ražnatovićeva će kako saznajemo moći da nesmetano prima goste i pravi slavlja u kući.

– Ceca će živeti sasvim normalno. Moći će da pravi žurke, da ima momka, ali sa njim neće moći da ima intimne odnose van svoje kuće, jer će njen radijus kretanja biti strogo kontrolisan – objašnjava naš sagovornik iz suda.

Inače, Ražnatovićeva će prema sporazumu platiti milion i po evra državi u tri rate od po 500.000 evra. Kao što je “Alo!” pisao, prvu ratu će platiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, drugu u roku od šest meseci, a treću u roku od dve godine, s tim što će za treću ratu biti stavljena hipoteka na vilu Ražnatovićeve u beogradskom naselju Dedinje.

 

 


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ceca ponudila Viki da besplatno snimi album u njenom studiju!

Ceca pevala pred više od 4.000 ljudi u Melburnu

Ceca vlasnica rekorda posećenosti na Ušću!


2 komentara na “Viši sud u Beogradu prihvatio sporazum”

 • Anonimni
  11 maja, 2011, 9:14

  bravo cecili konačno kraj. neki su jedva čekali da te vide iza rešetaka ali im se ne ostvari . glavu gore i samo napred. cg uz tebe

 • ----------
  15 maja, 2011, 13:02

  JASNA DIKLIĆ, sestra Željka Ražnatovića Arkana:
  „Nije dostojna ugleda u javnosti“

  Jasna Diklić, sestra Željka Ražnatovića Arkana, nije želela da komentariše nagodbu između Cece i tužilaštva.
  – Ne želim ništa da komentarišem zbog Željkove dece. Sa Cecom se samo viđam na godišnjicu Arkanove smrti. Samo ću reći da ona nije dostojna ugleda u javnosti koji joj se pridaje, za razliku od mog brata – izjavila je Diklićeva za „Alo!“.
  O sporu zbog vile na Dedinju u ulici Ljutice Bogdana 3 koji je Arkanova prva žena Natalija Martinović ( 53) vodila posle njegove smrti sa Cecom Diklićeva kaže da je okončan u korist pevačice.
  – Deca iz drugih Arkanovih brakova nisu dobila ni žutu banku. Četvoro dece koje ima sa Natalijom završilo je fakultete u Americi. Vredno su učili i radili. Jedan sin je ekonomista, drugi je završio političke nauke, a ćerke su takođe diplomirale na poznatim univerzitetima. Nije tačno da su dvojica Arkanovih sinova radili u kockarnicama, već su radili kao kelneri, mesari i razne druge poslove – rekla je Arkanova sestra za naš list.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump