Žene vole aroganciju, a muškarci osmeh

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Ženama su srećni, nasmejani muškarci manje privlačni od onih koji ostavljaju utisak ponositih, moćnih, čak arogantnih osoba.

Pokazalo je nedavno sprovedeno

istraživanje.

Muškarce, sa druge strane, privlače žene koje ostavljaju utisak osobe koja je srećna i zadovoljna svojim životom, a najmanje im se dopadaju devojke koje „pucaju“ od samopouzdanja.

 

Naučnici sa Univerziteta Britanske Kolumbije sproveli su istraživanje tokom kojeg su se bavili pitanjima ljudske seksualnosti. Između ostalog, pokušali su da utvrde i zašto žene ne mogu da odole „lošim“ momcima.

 

U istraživanju je učestvovalo 1.000 odraslih ispitanika koji su ocenjivali privlačnost osoba suprotnog pola na osnovu stotina fotografija koje si prikazivale različite emocije od sreće do ponosa i arogancije.

 

Rezultati istraživanja pokazali su veliku razliku među polovima: žene „padaju“ na aroganciju, a muškarci na osmeh.

 

„Ženama su privlačniji ponosni muškarci koji imaju pomalo arogantan izraz lica, jer to šalje poruku o dobrom statusu u društvu, i prikazuje ih kao dominantne u grupi, potencijalno dobre partnere i dobre očeve. Muškarci koji se smeše ostavljaju utisak autsajdera, kao da na neki način priznaju da nisu dominantni, a to žene ne vole“, kaže psiholog dr Džesika Trejsi, koja je bila vođa istraživačkog tima.

 

Muškarci reaguju potpuno drugačije, pa ih najviše privlače devojke sa širokim osmehom na licu.

 

Ipak, naučnici kažu da je cilj njihovog istraživanja bio ispitivanje seksualne privlačnosti „na prvu loptu“, tako da se od ispitanika očekivalo samo da kažu koji je bio njihov prvi utisak, da li je osoba na fotografiji privlačna ili ne, ali ne i da kažu da li misle da bi osoba sa slike bila dobar partner za vezu.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 8 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Žene više vole štrebere

Muškarci sve više cene pametne žene

U proseku muškarci prvi kažu : Volim te


Tagovi: [ , , , ]

8 komentara na “Žene vole aroganciju, a muškarci osmeh”

 • Sall
  8 jula, 2011, 12:49

  Zavisi kako za koga, po neka zena voli arogantnog muskarca ali i pak neverujem da su takve zene u u nekom vecem broju. J obozavam muskarca koji ima blag osmeh i tole oci pa kad me pogleda sa osmehom na licu ja se prosto istopim i nemogu da mu kazem ne. Od arogatnog muskarca me je strah, nepodnosim aroganciju!!!!

 • marija
  12 avgusta, 2011, 10:52

  eeeeeeeeeee

 • silvana
  21 septembra, 2011, 12:59

  i ja potvrdjujem kako z koga a da je bas toliko ugodno videti lepog a arogantnog muskarca nije uopste nije ipak je bolje i prijatnije da ti se neko malo smesne ili bar ostro presece ja bar kazem inace sam udata i imam 3 dece prosla sam ja sve Kiss Kiss

 • silvana spasic
  21 septembra, 2011, 13:08

  pa hocu i ovo da kazem komentar marije nemoze da se istopi i da nemoze da mu kaze ne koja je to izjava bas su po neke …. bez komentara sta je onda ona ako nemoze da mu kaze ne ja ipak tako lako ne kazem da marija malo vise razmisli neznam dal si udata cura ili raspustenica to bi samo mogle da kazu ono trece sto sam rekla poz

 • Alen H.
  9 decembra, 2011, 8:38

  Vi zene ste jako pokvarene. nemojte sada da govorite kako vam nisu drazi GLUMCI od momaka koji NE GLUME. Ceo svet je dokaz te vase gluposti. PRihvatite to da htele vi ili ne htele da priznate, VAMA SE SVIDJAJU FOLIRANTI, GLUMCI, POKVARENI, MANIPULANTI i na kraju kad vas takvi povrede krivite dceo muskri rod. Ne, vi prosto izaberete tih pokvarenih 30% muskaraca i ocekujete dobro. Nema dobra kad je u vama jaca ta zenska glupost.

 • Ana*
  1 oktobra, 2012, 16:23

  ja se u potpunosti slazem…kiss kiss

 • bataca
  25 januara, 2013, 12:09

  Ima razlike između glupih i pametnih žena. Ne dopada se svim ženama isto kod muškaraca.

 • Bocko
  18 februara, 2013, 22:01

  Lele !!!!
  Znao sam ali ipak ostajem nasmejan a arogantnima prepustam sve one koje ih vole. Grin

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump