JK: Breni želim brz oporavak!

Uvek spremna da pomogne!

Ovo je zaključak koji smo izveli nakon što se pop zvezda Jelena Karleuša oglasila povodom prozivki folk zvezde Lepe Brene. Naime, upitana da

prokomentariše Jeleninu izjavu da „nije očekivala da će joj pesma biti baš toliko s*anje“, gazdarica „Granda“ je za magazin „Svet“ rekla: „Ima li dobrog lekara u ovoj zemlji“. I mada su mnogi ovo shvatili kao direktnu prozivku na račun JK, ona se očigledno nije mnogo potresla već je u svom stilu odgovorila na pitanje starije koleginice.

– Ako je interesuje neki dobar lekar, mogu da se raspitam za nju. Samo ne znam koja je specijalnost interesuje. U svakom slučaju, želim joj brz oporavak uz opasku da sam ovog puta bila blaga, ali da sledeći put neću – rekla je JK. Ona je u finalu „Velikog brata“ premijerno izvela pesmu „Nova religija“, koja je preko noći postala hit na internetu.

– Veoma sam zadovoljna premijernim izvođenjem. Trenutno vlada prava internet euforija! Gori i „fejsbuk“ i „jutjub“, kako se čini, gori i Balkan! Meni je to sasvim dovoljno za početak – rekla je Karleuša ovim povodom i naglasila da se ne boji reakcije crkvenih zajednica zbog provokativnog teksta.

 

– Da se plašim, ne bih tako nešto ni snimila. Tekst je naizgled jako jednostavan i to nam je bila namera, ali kada malo bolje razmislite, „Alahu amin“ ima veoma duboko i misaono značenje. Pevam o novoj religiji, religiji ljubavi, religiji koja će ujediniti sve druge religije. Cilj mi je bio da stihovima poput „nova religija za nove fanatike slavi ljubavne jeretike“ poručim da treba da budemo fanatici ljubavi, da se između nas nikada ne ispreče verske razlike. Zato sam ja u pesmi namerno kontradiktorna i izgovaram „ja sam plava Šeherezada, posle mene sve u vodu pada, Alahu amin“. Volela bih da sve razmirice, razlike, netolerancija i predrasude, kao u pesmi, padnu u vodu. Pozivam sve narode Balkana da izgovore „Alahu amin“ i da zanjišu bokovima. U svakom slučaju, normalni i pametni ljudi će razumeti šta ovim poručujem, a oni zatucani će i dalje pokušavati da zapale fitilj na našem balkanskom buretu punom baruta! Verujem da im tako nešto više neće poći za rukom – kaže Karleuša, koja je posle više od decenije i po na javnoj sceni odlučila da od plavuše postane u brineta.

– Želela sam da iznenadim publiku i fanove i da drastičnom promenom doprinesem stihovima pesme. Plave Šeherezade ne postoje, nažalost. Možda jednog dana, u idealnom svetu, svetu u kome vlada religija ljubavi, plave Šeherezade neće biti nonsens. Dodaću i da se svima veoma svidela promena boje kose i da sam dobila more komplimenata, što mi kao ženi veoma prija. Ipak, nisam sigurna da se neću vratiti u staru boju – priznaje pop zvezda, koja se našla u centru interesovanja kada su se pronele glasine da će hrvatski RTL bojkotovati njen nastup, što se na kraju pokazalo kao dezinformacija.

– Pitala sam ekipu RTL-a dok su me intervjuisali da li su glasine o mojoj cenzuri tačne i oni su se grohotom nasmejali na to! Uverili su me da je reč o tendencioznom plasiranju neistina, sa namerom da se uzburkaju neki nacionalistički duhovi. Drago mi je da je sve prošlo u savršenom redu i da su cenzure srpskih izvođača u hrvatskim medijima stvar njihove ružne prošlosti. Moja cenzura na hrvatskoj televiziji meni ne bi napravila neki preterani problem jer tamo ionako nisam nešto popularna – zaključuje JK, koja će u narednom periodu promovisati novi singl.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


JK zabranjena na Pinku?!

Karleuša sprema novu religiju!

JK: Želim da usvojim dečaka


Tagovi: [ , , ]

Nema komentara na “JK: Breni želim brz oporavak!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump