Marijana deli nagradu sa mužem?!

Marijana Čvrljak će, po svemu sudeći, novčanu nagradu od 104.700 evra morati da podeli sa svojim, još uvek zakonitim suprugom Ivanom.

Kako po srpskom, tako i po hrvatskom

zakonu, sve što je stečeno tokom braka spada u bračnu imovinu, a to važi i za nagradne dobitke, u šta se u ovom slučaju svrstava „Veliki brat“. Iako je njen suprug razvod braka zatražio pre njenog izlaska iz šou, njih dvoje su i dalje venčani.

 

 

 

 

 

 

 

Irena Majstorović, sa katedre za porodično pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, objasnila je za „Jutarnji list“ da je bračna imovina sve ono što su supružnici stekli tokom bračne zajednice i što se nakon razvoda deli na pola.

 

– U bračnu imovinu ne ulaze jedino nasledstvo, pokloni i autorska dela. Ako je, primera radi, jedan od supružnika slikar, nakon razvoda njegova dela pripadaju samo njemu. Ali, ako je prodao sliku i dobio za nju novac, novac se deli popola – rekla je dr. Majstorović, koja je dodala da ni to što je Marijanin suprug Ivan Čvrljak pokrenuo brakorazvodnu parnicu ne utiče na podelu imovine.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Marijana deli sa mužem 100.000 evra!

Katarina: Pomirila sam se s mužem!

Marijanin muž neće pare iz VB!


Tagovi: [ , , ]

Nema komentara na “Marijana deli nagradu sa mužem?!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump