Srpska truba se orila Splitom!

U zanosu širenja bratstva i jedinstva, Goran Bregović je u petak u Splitu napravio riskantan potez i pred hrvatsku publiku.

Na svom nastupu izveo trubački orkestar

iz Zaječara! Tako su se prepunim Trgom Republike nekoliko sati orile srpske trube, što su Splićani prihvatili sa oduševljenjem.

 

Popularni Brega sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“ koncert u Splitu počeo je pesmom „Bijelog dugmeta“ „Ćiribilibela“, a zatim su se nizali hitovi poput Severininog „Gas, gas“, ali i „Đurđevdana“ i „Kalašnjikova“. Ovaj spektakularni koncert Gorana Bregovića prvi je posleratni, jer je slavni muzičar poslednji put u ovom primorskom gradu nastupio davne 1990. godine.

Ono što je obeležilo ovaj dvočasovni spektakl jeste trenutak kada se na sceni tokom Bregine svirke pojavio jedan od trubača koji je potom sišao sa bine i prošao kroz publiku i ne samo da nije imao neprijatnosti, već je pozdravljen burnim aplauzom. Iako je ovaj koncert bio organizovan na splitskom Trgu Republike, nastup je bio zatvorenog tipa, te su na platou bili postavljeni stolovi i stolice, a publika je mogla čak i da zamezi, i sve to po ceni od 20 do 100 evra. Među publikom, u VIP loži su se našli i poznati hrvatski muzičari Petar Grašo i Tonči Huljić, sa kojima je Brega nakon koncerta nastavio druženje. Osim publike koja je platila svoje prisustvo na koncertu Gorana Bregovića, oko 5.000 ljudi u gradu pratilo je nastup iz sporednih ulica i svojih stanova.

– Narode, nemojte da umrete, mnogo smo skupi – upozorio je frontmen „Orkestra za svadbe i sahrane“ svoje fanove.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Srbija na Eurosongu sa Bregovićevom pesmom

Alen Ademović snima duet sa Cecom

Bregović i Stanković nastupili u Oslu /video/


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Srpska truba se orila Splitom!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump