Mitrović Hrvatskoj uvodi sankcije!

Najava hrvatskih vlasti da će jahtu Željka Mitrovića staviti na javnu licitaciju, i to po tri puta manjoj ceni.

Toliko je razbesnela prvog čoveka „Pinka“ da je na svojih pet televizija zabranio

reklame koje promovišu turizam „lijepe njihove“ i pride najavio da tamo više neće kročiti!

 

Luksuzna jahta „El Bosko“ biće ponuđena kupcima po početnoj ceni od tri miliona i 200.000 evra, što je oko tri puta manje od njene realne vrednosti, a to Mitrović definiše kao „klasičnu otimačinu srpske imovine“:

– Radi se o klasičnoj otimačini srpske imovine! Cela hrvatska javnost zna da sam brod koristio u lične svrhe i kao takav nisam poreski i carinski obveznik – kaže Mitrović na početku razgovora za „Alo!“ i dodaje da sumnja da je njemu oduzeta imovina da bi bila jeftino prodata nekom hrvatskom tajkunu:

– Postoji osnovana sumnja da se radi o akciji čiji je cilj da otetu srpsku imovinu jeftino prodaju nekom hrvatskom tajkunu. Moj brod je bio jedan od najvećih na hrvatskom Jadranu, ali pošto ne pripada njima, upadao je u oči, kao vlasništvo srpskog državljanina. Takođe, oglas koji je izašao povodom javne prodaje može se tretirati i kao krivično delo. U njemu se kao datum prodaje navodi 17. avgust, s definisanom visokom cenom. U istom oglasu nalazi se i rok od osam dana za ponovnu licitaciju u kojoj će biti moguća neposredna pogodba. Dakle, novi oglas neće biti objavljivan, što ukazuje na nameru da se u velikoj tišini brod proda po bilo kojoj ceni. Ovim oglasom potvrđuju se sumnje da će licitacija biti nameštena jer objavljivač licitacije prejudicira da će prva licitacija biti neuspešna i u roku od osam dana zakazuje neposrednu pogodbu. U Srbiji su ovakvi slučajevi obeležili devedesete i tretirali su se kao teško krivično delo sprovodioca licitacije – obrazlaže Mitrović, koji čak razmatra mogućnost da potpuno ukine hrvatsku muziku i kinematografiju na svih pet svojih televizija u regionu:

 

– Zakazao sam u četvrtak sastanak upravnog odbora na kom ćemo raspravljati o ukidanju hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja u kojima „Pink“ ima svoje televizije. Insistiraćemo i na posebnoj brizi o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama van Hrvatske. Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj da za vreme vlasti gospođe Jadranke moja noga neće više kročiti tamo. Uz veliko poverenje u institucije u Briselu i Strazburu, nadam se brzom razrešenju i naplati štete koju je bahata hrvatska vlast napravila – zaključuje Mitrović.

 

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Željku Mitroviću zaplenili jahtu u Hrvatskoj

Mitrović: Anđo, dođi kod mene!

Mitrović poklonio Ognjenu gitaru!


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “Mitrović Hrvatskoj uvodi sankcije!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump