Potukao sam se samo jednom

Iako je muzika čitav njegov život, a duga kosa zaštitni znak, 1989. godine Srđan Čolić, frontmen grupe „Mobi Dik“.

Na 12 meseci se odrekao toga, obukao uniformu

Jugoslovenske narodne armije i, prema sopstvenom priznanju, proživeo veoma teške trenutke u kasarni „4. juli“ u Beogradu.

 

– Bila mi je to jedna od najtežih godina u životu, jer se taj vojni rok dogodio u najgorem mogućem trenutku u mom životu. Sećam se da sam baš te 1989. godine započeo studijski rad i krenulo je odlično. Međutim, ja sam već tada dve godine odlagao vojsku i, napunivši 21 godinu, izmicanja više nije bilo. Tako su me regrutovali i poslali u Beograd, gde sam šest meseci služio u kasarni „4. juli“ kod Trošarine. Stvarno sam bio uzoran vojnik, nisam se zamerao nadređenima, samo sam se jednom potukao s jednim Albancem. Bio je mnogo bezobrazan i baš sam ga prebio – priseća se Srđan i dodaje da mu je prvih nedelju dana vojske najteže palo.

– Odmah su me ošišali, i to je jedina godina od moje 12. da sam imao kratku kosu. Ali, prijalo mi je. Potom se dogodila ta famozna zakletva, a onda su me pustili kući i pošto sam u blizini imao stan, tamo sam se okupao i povratio u život. Tokom te obuke, s jednog brda sam mogao da vidim zgradu u kojoj sam imao stan, ali za šest meseci nisam izašao iz kasarne. Bilo je stravično jer smo se kupali jednom nedeljno, a kad odemo na teren, čak i jednom mesečno. Naravno, ja sam pronalazio alternativne načine da se okupam i sva ta nehigijena mi je najteže padala. Kada su me posle šest meseci prebacili u kasarnu na Topčideru, svanulo mi je – ističe Čolić i dodaje da je u vojsci bio artiljerac, a kasnije i vezista.

– Po rodu sam bio artiljerac, a kasnije i vezista artiljerac. Obuka nam je bila mnogo teška. Sećam se da mi se po ceo dan spavalo, a kada bismo otišli na teren u Deliblatsku peščaru, obučavali su nas u nenormalnim uslovima. Tada je vojska bila vrlo stroga i mi nismo po kazni radili neke stvari, već nam je uobičajeno bilo da skupljamo pikavce po dvorištu, da trčimo po 45 minuta, radimo sklekove… ma bukvalno sve što čoveka može fizički da izmori – priča vođa nekada veoma popularnog „Mobi Dika“ i tvrdi da je služio u istoj kasarni u kojoj i Boris Novković dve godine ranije.

 

– Nisam u kontaktu s mnogo ljudi s kojima sam služio vojsku. Doskoro sam se čuo s jednim dečkom iz Novog Sada, a sad ni s njim. Svi smo bili s različitih strana, tako da je udaljenost učinila svoje. Nisam bio u vojsci ni s jednom trenutno poznatom ličnošću, samo znam da je dve godine pre mene u kasarni „4. juli“ služio i Boris Novković – kaže Čolić.

 

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Niggor: Razočarao sam se u neke sa Farme!

Znam,vratićes se jednom…

Sajko:Marijana i ja smo se samo šetali po mračnoj sobi!


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Potukao sam se samo jednom”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump