Dolče i Gabana rešili da ugase najprodavaniji brend

Panika u „silikonskoj dolini“! Čuveni dizajnerski par Domeniko Dolče i Stefano Gabana odlučili su da ugase svoj najpoznatiji brend D&G.

Koji je omiljen među

ovdašnjim džetseterima i onima koji bi to voleli da budu!

 

Domeniko i Stefano su na nedelji mode u Milanu u četvrtak uveče predstavili poslednju liniju D&G, najavljujući kraj brenda osnovanog još 1994, o čemu se šuškalo još od marta ove godine. Oni su najavili da će na tržištu ostati da postoji njihova glavna linija „Dolce&Gabbana“, koja je specijalizovana za luksuzne proizvode po daleko višim cenama. Poređenja radi, patike D&G koštaju oko 230 evra, dok su cipele „Dolče&Gabana“ preko 600 evra.

„Za nas je gašenje D&G kao povratak na početak avanture, kada smo bili puni ideja“, naveli du kreatori u zajedničkom saopštenju.

Linija jeftinijih proizvoda sa oznakom D&G bila je zamišljena kao urbana inspiracija da postavlja nove trendove u svetu mode, a ne da ih prati. Pod tom oznakom su se osim farmerki i majica proizvodili i satovi, obuća, parfemi… Ukupan obrt kompanije zaključno sa martom ove godine bio je 1,54 milijarde dolara. Međutim u 2009. „Dolče&Gabana“ je imao pad prodaje od 13 odsto nakon što je zbog krize pala potražnja za luksuznim brendom.

 

Kompanija zapošljava više od 3.400 radnika i ima radnje u više od 90 zemalja. D&G je bio jedan od najfalsifikovanijih brendova. Njihove proizvode ponosno nose brojne poznate ličnosti, među kojima su Kajli Minog, Naomi Kembel, Madona, Skarlet Johanson i Lejdi Gaga.

 


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Skarlet Johanson snimila novi seksi editorijal

„D&G“ okupio elitu!

Leteće perje!


Tagovi: [ , , ]

Jedan komentar na “Dolče i Gabana rešili da ugase najprodavaniji brend”

  • anka
    10 februara, 2012, 13:16

    Pa nije cudo sto je Beograd pun laznjaka D&G parfema i toal.vode a to sam 15,1.2012. platila 9700 din u Jasminu. Nije mi jasno nesto-zar ne postoji vise nikakva kontrola pri uvozu, pa nas rade kao ovce. Nije parfem nesto sto je neophodno, ali ako vec sebe jednom castis za debele pare, a dobijes nesto sto vredi deset puta manje, to je zaista kriminal.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump