Dino slavi dan BiH u Beogradu!

Svi koji su se pitali zašto je Dino Merlin za svoj prvi nastup u Beogradu posle pauze od dvadesetak godina izabrao baš 25. novembar.

Sada su dobili još jednu priliku da

spekulišu!

 

Naime, u pitanju je dan koji Bošnjaci u Bosni i Hercegovini smatraju danom državnosti iako on nikada zvanično nije utvrđen kao praznik, i to zbog neslaganja Srba!

Kao što je poznato, Merlin je tokom devedesetih bio jedan od najistaknutijih boraca za nezavisnost Bosne i Hercegovine, a pisalo se i da je 2001. godine izjavljivao da nikada više neće pevati u Srbiji, osim ako u Beogradu ne počnu da padaju granate! No, vremena se menjaju, a s njima i ljudi, a među njima i Dino Dervišhalidović, koji je još prošle godine najavio da će ponovo zapevati pred našom publikom.

Iako su mnogi očekivali da će se to dogoditi u sklopu svojevrsne regionalne turneje na kojoj je Merlin predstavljao pesmu „Love in Rewind“, sa kojom se takmičio na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, on je rekao da fanovi u najvećoj republici bivše Jugoslavije zaslužuju više od promotivnog koncerta za „Evrosong“:

 

– Ne želim da „Evrovizija“ bude moja ulaznica u Beograd na mala vrata. Publika u Srbiji zaslužuje više, jer dolazim prvi put posle 20 godina. U mojim dugoročnim planovima bio je veliki koncert u Beogradu ovog proleća, ali „Evrosong“ se ugurao preko reda, tako da je koncert pomeren za jesen – izjavio je Dino Merlin pre nekoliko meseci za jedan dnevni list da bi se kasnije u Sarajevu susreo sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koji ga je, kao pravi državnik, pozvao da nas poseti.

Izgleda da se datum birao dugo i pažljivo, te da je morao imati neku simboliku. Da li je simbolika politička, pokušali smo da saznamo i od samog pevača, pa smo postavili pitanje njegovom PR timu, u kome su nas ljubazno obavestili da ćemo dogovor dobiti tokom narednih dana.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dino Merlin: Planiram koncert u Beogradu!

Dino Merlin pregovara o koncertu u Beogradu

Dino Merlin će predstavljati BiH na Evroviziji!


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Dino slavi dan BiH u Beogradu!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump