Merlin iz Srbije nosi milion evra!

Pod parolom „snađi se“, što se u Srbiji svakako može, bošnjački kantautor Dino Merlin mogao bi iz naše zemlje da iznese milion evra.

Kada bude održao sva tri koncerta u

„Beogradskoj areni“, pri tom uštedevši na plakatima, porezu, ali i organizaciji.

 

– Dino Merlin bi iz Srbije mogao da iznese milion evra, jer kada se uzme u obzir zarada u „Areni“ (njegov honorar za jedan koncert je, kako se spekuliše, 300.000 evra!), kao i na prodatom piću i eventualno novac koji dobije od sponzora, a kada poplaća sve troškove, navedena suma mu je osigurana – tvrdi dobro obavešten izvor blizak bosanskom pevaču i dodaje da je Merlin uštedeo na čemu god je mogao.

– Nastupe Dina Merlina organizuje njegov menadžer Asim Kraljić, koji je otvorio firmu u Srbiji, a koju će najverovatnije zatvoriti po završetku koncerata. To se radi jer izvođači ne žele da dele zaradu sa domaćim promoterima i organizatorima. Važno je samo da firma bude u Srbiji, tako da je Dino uštedeo na organizaciji – ističe dobro obavešten izvor, koji nastavlja da nabraja sve ono što bi bošnjački muzičar mogao manje ili uopšte da ne plati.

– Poznato je da Dino nije zalepio nijedan plakat, što je za svaku pohvalu, nije mu ni bio potreban i tu je definitivno uštedeo, jer nije morao da unajmi marketinšku agenciju. Ono što nije poznato je da strani izvođači državi Srbiji za nastup plaćaju znatno manji porez. Naravno, svaki izvođač plaća porez na cenu prodate karte, plaća „Sokoju“ i Crvenom krstu, i to sve u iznosu od oko devet procenata po ulaznici. Potom, svaki izvođač, strani ili domaći, plaća procenat obezbeđenju i organizaciji i tu izgubi oko 40 posto. Međutim, domaći izvođač od ukupne zarade plaća 47 posto državi, dok strani samo 12 procenata i 20 prilikom iznošenja novca iz države. Tako da starani izvođači svakako plaćaju manji porez; naravno, i strani i domaći plaćaju isti PDV – tvrdi dobro obavešten izvor, a o zaradi i mogućnosti da se organizaciju tri koncerta razgovarali smo sa najpoznatijim srpskim menadžerima Ganetom Pecikozom i Rakom Marićem.

– Ja zaista ne radim koncert Dina Merlina i ne znam ko organizuje. Međutim, moguće je da to rade njegovi ljudi. Nije prvi put da menadžment stranog izvođača, što Dino realno i jeste, otvori firmu u Srbiji i organizuje koncert. Oni posle zatvore firmu i to je to. A naš je problem što ne postoje sindikati niti udruženja koja štite menadžere i organizatore u Srbiji – tvrdi Gane Pecikoza za „Alo!“ i dodaje da je realna mogućnost da bosanski izvođač iznese milion evra iz Srbije.

– Moguće je da je uštedeo na plakatima, ali uzmite u obzir da dugo nije nastupao u Srbiji, pri tom mi smo veoma jugonostalgični, a on je izvanredan umetnik. Dino je to zaslužio i ako je našao način da zaradi u našoj zemlji legalno, to je u redu – tvrdi za „Alo!“ Pecikoza, dok je njegov kolega Raka Marić nešto skeptičniji kada je reč o Merlinovoj zaradi:

– Ne znam da li Merlin može da zaradi tu sumu, ali ukoliko njegov tim radi koncert, mislim da će im biti veoma teško. Koncert u „Areni“ mora da radi neko ko poznaje teren. Nije isto organizovati koncert u Beogradu ili u Sarajevu. Takođe, javnost mora znati ko je organizator koncerta, pa šta ako se čovek, ne daj bože, razboli i otkaže koncerte, ko će vratiti pare ljudima? Mora se znati i iz bezbednosnih razloga. I tačno je da strani izvođači u Srbiji plaćaju manji porez od domaćih – otkrio je Marić.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dino Merlin: Planiram koncert u Beogradu!

Merlin tražio da uhapse Mladića?!

Dino Merlin pregovara o koncertu u Beogradu


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Merlin iz Srbije nosi milion evra!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump