Trebalo je da bude samo jedan „kum“

Reditelj Frensis Ford Kopola (72) priznao je da žali što je snimio drugi i treći deo legendarnog filma „Kum“ .

Iako mu je prvi deo doneo „Oskara“ i zacementirao

reputaciju odličnog reditelja!

 

Prvi deo „Kuma“ snimljen je 1972. godine po romanu Marija Puza iz 1969. i važi za jedan od najboljih filmova svih vremena. „Kum 2“ je snimljen 1974, a „Kum 3“ tek 1990. Serijal filmova prati razvoj italijanske mafijaške porodice Korleone u Americi od završetka Drugog svetskog rata. Izjava reditelja da žali što je snimio drugi i treći deo svakako je šok za brojne fanove.

„Trebalo je da bude samo jedan ‚Kum‘„, odgovorio je Kopola na pitanje da li bi razmislio da se vrati snimanju nastavaka hit serijala.

Budžet prvog dela iz serijala bio je samo 6,5 miliona dolara, a zaradio je tada neverovatnih 245 miliona dolara. Glavna uloga u prvom delu poverena je čuvenom Marlonu Brandu, koji je glumio šefa porodice Korleone. Brando je za ulogu dobio honorar od 50.000 dolara, dok su Al Paćino i Dajen Kiton dobili po 35.000 dolara. Drugi deo filma imao je budžet od 13 miliona dolara, a zaradio je 193 miliona. U njemu mladog Branda glumi Robert de Niro. Zanimljivo je da je drugi deo filma osvojio „Oskara“ za najbolji film te godine, što je prvi put u istoriji da nastavak dobije takvo priznanje. Treći deo „Kuma“ je kod publike prošao najgore. Sa budžetom od 54 miliona dolara zaradio je „samo“ 136,7 miliona. U njemu Al Paćino, naslednik Marlona Branda, posle niza peripetija predaje upravljanje porodicom mladom i ambicioznom Endiju Garsiji. U filmu je značajnu ulogu odigrala i Sofija Kopola, rediteljeva ćerka, koja se kasnije opredelila da bude iza kamere.

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Najisplativiji filmovi svih vremena su…

Stiže „Kum 4“!

Prodaje se kuća u kojoj je sniman „Kum“


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Trebalo je da bude samo jedan „kum“”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump