Vesna: Buba se uplašila!

Nakon što je Ljubinka Dobrosavljev dala iskaz istražnim organima, u kom je, između ostalog.

Rekla da njen bivši dečko Nebojša nije kriv za gubitak njihovog nerođenog

deteta, u javnosti su se pojavile razne spekulacije, među kojima i ona da Buba zapravo i nije bila žrtva nasilja koje je opisala na televiziji.

 

S druge strane, u medijima su se pojavile informacije da je Buba zbog Nebojšinih pretnji dobila 24-časovnu policijsku zaštitu, a ona sama je odbila da o tome govori. A kako na ovu situaciju gleda Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne ženske kuće, koja je sa voditeljkom gostovala u emisiji „Dobro veče, Srbijo“ na TV „Pink“, dajući legitimitet njenoj ispovesti?

– Poverovala sam u njenu priču, a ako je u policiji ublažila iskaz, verujem da je to učinila iz straha – kaže za „Alo!“ gospođa Stanojević i dodaje da nije neobično ni da se u policiji menja iskaz, pa ni da se odustaje od tužbe, iako su dokazi na strani žrtve:

– Strah kod žena koje su trpele nasilje je ogroman. I to ne samo strah od osvete nasilnika, već i od njegove okoline, pa čak i od šire javnosti. Nažalost, dešava se da neki ljudi ne veruju žrtvi, a i kada joj veruju, osuđuju je jer je o tome javno progovorila. Ja ipak smatram da je jako dobro što je Buba sa ovom pričom izašla u javnost, a to pokazuje i podatak da smo posle emisije „Dobro veče, Srbijo“ imali znatno više poziva zlostavljanih žena. To znači da žrtvama treba ohrabrenje i svest da nisu same kako bi potražile pomoć – uverena je koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, koja je Bubi poverovala iako nije imala uvid u njenu medicinsku dokumentaciju:

– Autorka i voditeljka emisije Jelena Bačić-Alimpić rekla mi je da je videla Bubine papire i ja nisam imala razloga da joj ne verujem. Ako je tačno da je Buba u policiji rekla da je uništila medicinsku dokumentaciju, za mene to znači još jednu potvrdu da se uplašila – izričita je Vesna Stanojević, koja posle pomenute emisije nije kontaktirala sa Ljubinkom Dobrosavljev, ali je spremna da joj pomogne ako joj se obrati.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


JK: Uplašila sam se za Duška

Izgubila sam bebu jer me je dečko tukao!

Bivši dečko Nebojša: Tužiću Bubu!


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Vesna: Buba se uplašila!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump