Video koji je šokirao region: Prvi crnogorski gej spot!

TV spot „Mi smo dio ekipe“, koji na do sada najradikalniji način afirmiše prava LGBT osoba u Crnoj Gori.

Osvanuo je na Jutjubu, a delo je Centra za građansko

obrazovanje (CGO) i LGBT Foruma Progres. Video je nastao uz podršku Kanadske ambasade kroz projekat „U redu je biti drugačiji!“.

Autori spota se direktno obraćaju grupaciji koja ima najveći otpor prema primeni prava LGBT osoba u Crnoj Gori. Cilj projekta „U redu je biti drugačiji!“ je da se kroz čitav niz aktivnosti doprinese izgradnji kulture ljudskih prava i održivog demokratskog društva, kroz jačanje društvenih kapaciteta u promociji LGBT prava i antidiskriminacionih politika.

„Smatrali smo da je takav koncept najbolji odgovor na snažno ukorenjene predrasude u društvu u kojem živimo, a u kojem su LGBT osobe još uvek prepoznate kao pojava protiv koje se treba boriti, porodična sramota ili bolesnici“, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje uoči premijere spota „Mi smo dio ekipe!“, prenose Vijesti. Pogledajte crnogorske navijače u borbi za prava LGBT osoba.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OYquxRUIOvs

Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Pogledajte novi spot Sergeja Ćetkovića! /video/

Prvi gej Srbin venčaće se u avionu!

Gej Eho izabrao NajFrajera 2010. godine


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “Video koji je šokirao region: Prvi crnogorski gej spot!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump