Badnjačari!

Hristos se rodi!

U susret najradosnijem pravoslavnom prazniku idu i srpske javne ličnosti koje su se na Badnji dan, kao i svi vernici, pobrinule da najveći simbol

Božića – badnjak – bude ukras njihovog doma.

 

Shodno tome, dva dana pred veliki praznik u crkvi Svetog Đorđa zatekli smo folk pevačicu Indiru Radić, koja je na opšte iznađenje badnjak dobila od sveštenika. Radićeva se posle kratkog razgovora s parohom uputila u crkvu u kojoj se neko vreme zadržala, a kada smo se raspitali zašto je baš ona dobila badnjak na dar, saznali smo da je Indira velika dobrotvorka crkve Sv. Đorđe na Banovom Brdu. Njoj je, kao i svake godine, badnjak poklonio njen duhovnik i starešina crkve Sveti Đorđe Slavko Božić.

Najvažniji simbol velikog hrišćanskog praznika na vreme su nabavili i legendarni roker, frontmen „Riblje čorbe“ Borisav – Bora Đorđević, i njegova supruga Aleksandra, koji su došli s višednevnog puta u želji da Božić provedu u Beogradu. Prilikom kupovine badnjaka, kako smo saznali, društvo im je pravila Aleksandrina bratanica. U skladu s običajima, supružnici su u jutarnjim časovima posetili jednu beogradsku pijacu i kupili badnjak, a isto je na Badnji dan učinio i proslavljeni pevač Marinko Rokvić, koji je na poklon od ljubaznih prodavaca dobio i venac.

Uprkos brojnim poslovnim obavezama, muzičari su stigli na vreme da se pripreme za božićne praznike, a poslednje pripreme obavila je i jedna trudnica, poznata voditeljka i pevačica Dajana Jakšić. Supruga Žike Jakšića na Badnji dan posetila je hram Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, u kome je zapalila i sveće, dala prilog i dobila badnjak. Voditeljka i njen suprug naredni Božić proslaviće uz još jednog člana porodice budući da će Dajana u februaru roditi dečaka.

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Nata varala Daču sa Šarićevim ortakom?!

„Čari“ će se snimati u Srbiji!

Kritičari osuli paljbu po filmu „Seks i grad“


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Badnjačari!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump