Kluni protiv Pita u borbi za „Oskara“!

Sudar titana u najavi! Bitka za „Oskara“, koji nezasluženo nosi epitet najprestižnije nagrade u filmskoj umetnosti.

Ove godine donosi nekoliko velikih obračuna!

Najzanimljiviji su svakako obračuni u kategorijama za najbolji film i najboljeg glumca i glumicu.

 

Ostvarenja nominovana za nagradu za najbolji film su „Ratni konj“, „Umetnik“, „Formula uspeha“, „Potomci“, „Drvo života“, „Ponoć u Parizu“, „Služavke“, „Hugo“ i „Extremely Loud“. U konkurenciji za najboljeg glumca su Demijan Bešir („A Better Life“), Džordž Kluni („Potomci“), Žan Dužardin („Umetnik“), Geri Oldman („Tinker Tailor Soldier Spy“) i Bred Pit („Formula uspeha“). Džordž Kluni je do sada osvojio samo jednog „Oskara“, i to za najbolju sporednu ulogu u filmu „Sirijana“, 2006. godine. Bred još čeka na svog prvog „Oskara“. Kluni i Pit su veliki prijatelji.

Nominacije za najbolju glumicu osvojile su Meril Strip („Gvozdena lejdi“), Mišel Vilijams („Moja nedelja sa Merilin“), Glen Klouz („Albert Nobls“), Viola Dejvis („Služavke“) i Runi Mara („Muškarci koji mrze žene“). Meril Strip je ovo ukupno 17. nominacija u karijeri. Osvojila je dva „Oskara“ („Sofijin izbor“ i „Lovac na jelene“). U konkurenciji za najboljeg režisera su Mišel Azanavisijus („Umetnik“), Aleksandar Pejn („Potomci“), Martin Skorseze („Hugo“), Vudi Alen („Ponoć u Parizu“) i Terens Malik („Drvo života“). U kategoriji za najbolji strani film takmičiće se „Footnote“, „Bullhead“, „In Darkness“, „Monsieur Lazhar“ i „A Separation“. Ceremonija dodele „Oskara“, 84. po redu, održaće se 26. februara u „Kodak teatru“ u Holivudu.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Meril je kraljica „Oskara“!

Najgledaniji film „Avatar“ i 9 nominacija za Oskara

Kluni će pripitomiti divlju Stejsi!


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Kluni protiv Pita u borbi za „Oskara“!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump