Meril je kraljica „Oskara“!

Glamurozno! Glumica Meril Strip (62) zablistala je punim sjajem na 84. dodeli „Oskara“.

Koja je u noći između nedelje i ponedeljka održana u teatru Kodak u Los

Anđelesu.

 

Meril je osvojila treću pozlaćenu statuetu u bogatoj karijeri, ovaj put za ulogu Margaret Tačer, bivše britanske premijerke, u filmu „Čelična lejdi“.

„Kada su prozvali moje ime, imala sam osećaj da čujem pola Amerike kako kaže: ‘O ne, zašto opet ona?‘ Ali, nema veze. Shvatam da verovatno više neću izlaziti na binu i zbog toga bih želela da zahvalim svim kolegama i prijateljima. Ovo je za mene velika čast, ali za mene su najvažniji prijateljstvo i ljubav i sam posao koji sam s vama odradila“, rekla je Meril, kojoj je ovo bila čak 17. nominacija za prestižnu nagradu.

Ona je prvog „Oskara“ osvojila 1979. za film „Kramer protiv Kramera“, a drugog 1982. za film „Sofijin izbor“. Meril se pridružila uskom krugu ljudi koji su osvojili tri „Oskara“ – Džeku Nikolsonu, Ingrid Bergman i Valteru Brenanu, dok Ketrin Hepbern ima četiri „kipića“.

Najuspešniji film je francuski crno-beli nemi film „Artist“, koji je nagrađen sa pet „Oskara“, među kojima su kategorije za najboljeg reditelja (Mišel Aznavicijus) i za najboljeg glumca – Žan Dižarden. Animirani film „Igo“ Martina Skorcezea je takođe dobio pet „Oskara“, ali u manje važnim kategorijama.

„Puno vam hvala. Volim vašu zemlju“, rekao je Dižarden, prvi Francuz u istoriji koji je dobio nagradu za najboljeg glumca.

Veteran Kristofer Plamer (82) postao je deo istorije Holivuda kao najstariji dobitnik „Oskara“ za rolu ostarelog homoseksualca u filmu „Početnici“. Vudi Alen je dobio prvog „Oskara“ posle 25 godina za originalni scenario filma „Ponoć u Parizu“.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kluni protiv Pita u borbi za „Oskara“!

Sočni poljubac Sandre Bulok i Meril Strip

Natali Portman je prevarom dobila Oskara?


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Meril je kraljica „Oskara“!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump