Kluni uhapšen zbog građanske neposlušnosti!

Holivudska zvezda Džordž Kluni uhapšen je ispred ambasade Sudana u Vašingtonu tokom protesta zbog odluke Sudana.

Da blokira humanitarnu pomoć!

Kluni, njegov otac Nik

i nekolicina drugih demonstranata, među kojima je bilo nekoliko kongresmena, ignorisali su tri policijska upozorenja da napuste okolinu ambasade. Policija ih je potom uhapsila, stavila lisice i odvezla kombijem tajne službe.

Glumac je pušten na slobodu nekoliko sati pošto je sa lisicama na rukama odveden u policijsku „maricu“, čime je postigao svoj cilj – „skretanje pažnje“ na „ratne zločine“ i humanitarnu krizu na jugu Sudana.

„Naš posao sada je da se skrene pažnja (na Sudan). Jedno od očiglednih sredstava je da se bude uhapšen“, rekao je Kluni i ponovio da zahteva da Vlada Sudana dozvoli da međunarodna zajednica pošalje humanitarnu pomoć „pre no što nastane najgora humanitarna kriza u svetu“.

„Druga stvar koju tražimo je vrlo jednostavna: da Vlada u Kartumu obustavi neselektivno ubijanje muškaraca, žena i nevine dece. Ljudi tamo umiru svaki dan kao žrtve neselektivnog bombardovanja. Prestanite da ih silujete i izgladnjavate – to je sve što tražimo“, dodao je glumac.

Kluni je nedavno bio u tajnoj poseti južnom Kordofanu, državi Sudana gde se vojska Kartuma bori sa pobunjenicima koji su za prisajedinjenje Južnog Sudana, što je dovelo do gladi. Po povratku u SAD, izjavio jeda su sudanske oružane snage „počinile ratne zločine“, napadajući civile u tom regionu. Kluni je uhapšen dan pošto se sastao sa predsednikom Obamom u Beloj kući, gde su razgovarali o krizi u Sudanu. Tokom poslednje posete toj zemlji januara ove godine Kluni je dobio malariju.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kluni će pripitomiti divlju Stejsi!

Kluni protiv Pita u borbi za „Oskara“!

Premijer Berluskoni nazvao Tadića, Kluni!


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Kluni uhapšen zbog građanske neposlušnosti!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump