Željko: Uspeo sam!

Popularni pop pevač Željko Joksimović sinoć je premijerno u studiju RTS-a otpevao pesmu „Nije ljubav stvar“.

Koja će predstavljati Srbiju ove godine u Azerbejdžanu na

„Pesmi Evrovizije“, i to i na engleskom i na srpskom jeziku.

 

Naime, pevač je tokom programa otpevao nekoliko svojih najvećih hitova poput „Ljubavi“, „Žena za sva vremena“, „Devojka“, „Lane moje“ i druge, u pratnji svog bendao i simfonijskog orkestra RTS-a. U međuvremenu prikazan je i snimak iz studija gde je Joksimović radio na novoj numeri.

– Melodija je nastala u cik zore, oko pola šest ujutru, kada sam je odsvirao na klaviru u svom stanu, snimio na telefon i baš to je tema ovogodišnje pesme za „Evroviziju“ – rekao je Željko i zahvalio se supruzi Jovani Janković na razumevanju.

– Dosta vremena sam potrošio opterećujući Jovanu raznim tekstovima i pitanjima da li je baš to ono pravo i šta ja to treba da napravim. Nije joj bilo lako na tom putu, tako da koristim ovu priliku da joj se izvinim, ali mislim da je ona apsolutno shvatila o čemu se radi. Najveći problem su mi uvek tekstovi, jer ih ja ne pišem. Mogu da čujem određene vinjete i dam ideju tekstopiscu da krene u određenom pravcu. Očekivao sam da je za ovakvu melodiju potreban jedan suptilan tekst koji bi pratio melodiju, tako da sam u ovom slučaju bio siguran da neću odustati dok ne dobijem pravi tekst. Napravili smo nekoliko verzija na srpskom, engleskom, pa čak i na francuskom. Mislim da sam uspeo! Ma, uspeo sam – rekao je pevač.

Za srpsku verziju pesme tekst su napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, a englesku Ljilja Viruanović.

Ovogodišnje najveće muzičko takmičenje održaće se od 22. do 26. maja, a naš predstavnik će učestvovati u drugoj polufinalnoj večeri.

Iako su mnogi komentarisali da će numera „Nije ljubav stvar“ da bude suva kopija „Lane moje“, to se nije dogodilo. U pitanju je ljubavna balada.

Osim Željka, na scenu studija na Košutnjaku pojavili su se i Jelena Tomašević, kao i njen suprug Ivan Bosiljčić, Halid Bešlić i Hari Varešanović.

Joksimović je 2004. godine u Istambulu sa pesmom „Lane moje“ osvojio drugo mesto, a pomenuta numera proglašena je kompozicijom festivala. Inače Joksimović je tri puta učestvovao na Evroviziji, prvo kao izvođač, a zatim i kao autor, ali i kao voditelj kada je Srbija bila domaćin ovog takmičenja.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Željko: Siguran sam u pobedu!

Željko se ofarbao za „Evroviziju“!

Željko: Prihvatiću i da ne pobedim! /intervju/


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Željko: Uspeo sam!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump