Mile optužen za krađu!

„Paklene godine“, hip-hop prvenac folkera Mileta Kitića, izazvao je pažnju francuskih medija.

Pa je tako tamošnji muzički portal „chartsinfrance.net“ srpskog muzičara

optužio za plagijat!

 

Iako je Kitić platio autorska prava i na svojoj obradi sve uredno potpisao, Francuzi mu izgleda nisu oprostili što je prepevao kompoziciju koju u originalu izvodi grupa „Sexion D‘assaut“.

– Srpski šezdesetogodišnji pevač je uzeo hit, preimenovao ga u „Paklene godine“ i ukrasio ga relativno nasilnim video-spotom, koji je bio dostupan na internetu nekoliko nedelja, dok ga nije otkrio Adams Dijalo, jedan od članova benda – navodi portal.

– Pesmu sam regularno obradio, uz sve potrebne dozvole. Postoji čak sedam autora te numere i tri meseca sam čekao da dobijem sve papire. O krađi nema ni govora – rekao nam je Kitić kada smo kontaktirali s njim ovim povodom.

Zanimljivo je da je srpski folker original čuo u taksiju u Francuskoj i onda je kontaktirao s autorima kako bi otkupio autorska prava. Oni su bili oduševljeni Kitićevim predlogom da pozajmi muziku, na šta su i pristali, pa su tako potpisani autori Miletove pesme, a za tekst je bila zadužena Marina Tucaković.

Očigledno je da francuski novinari nisu imali prilike da pogledaju Miletov album i primete da su autori pesme potpisani, ali u svakom slučaju, mali korak za njih, a veliki za srpskog folkera u proboju na evropsko tržište!

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Mile kao Fifti Sent

Tipsarević optužen za nameštanje meča

Meštani Kačareva optužuju Dragicu za plagijat


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Mile optužen za krađu!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump