Bond može da mu zavidi!

Još jedna letnja sezona je na pragu, zbog čega luksuzne jahte belosvetskih bogataša broje poslednje dane usidrene u marinama Monte Karla.

Barselone, Venecije i

drugih prestonica svetskog džet seta. Među jahtama koje svake godine privlače veliku pažnju jeste ona ruskog tajkuna Andreja Meljničenka (40). Jednostavno nazvana „Jahta A“, po imenu njegove supruge Aleksandre Meljničenko, bivše Nikolić, nekadašnje članice „Modelsa“, ova jahta podseća na scenografiju iz nekog filma o Džejmsu Bondu. Međutim, čuveni agent 007 može samo da zavidi Andreju na ovakvoj jahti.

Jahta je porinuta u januaru 2008. i dugačka je 119 metara, a široka 18,87 metara. Njena vrednost je 300 miliona dolara. Maksimalna brzina joj je 23 čvora (oko 43 kilometra na sat). Ima jednu veliku luksuznu kabinu za vlasnika i šest luksuznih kabina za goste. Može da primi 14 putnika, koje opslužuje 42 člana posade. Jahta ima i helidrom, kao i superbrzi brod za ludorije na vodi. Meljničenko je trenutno 81. na listi najbogatijih ljudi na planeti. Vrednost imovine ovog tajkuna, koji se obogatio u sektoru energetike u Sibiru, procenjana je na 10,8 milijardi dolara. On je ujedno i 11. najbogatii Rus na svetu. Jahta je registrovana na Bermudima, a poslednjih godina Andrej i Aleksandra su često krstarili Mediteranom.

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Sandrina jahta ostavlja bez daha!

Sandra bacila sidro u Crnoj Gori!

Demi Mur kod Meljničenkovih!


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “Bond može da mu zavidi!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump