„Čari“ će se snimati u Srbiji!

„Čari“ će se snimati u Srbiji!Jedna od najvećih medijskih korporacija, američki TV gigant CBS planira da u Srbiji snima novu sezonu hit serije “Čari”.

Kako saznaje “Blic”, producenti su blizu

dogovora sa ovdašnjim kolegama da nove epizode serije na čelu sa holivudskom zvezdom Alisom Milano snime u našoj zemlji.

Atraktivne lokacije i povoljni uslovi za rad, uz kvalitetne domaće filmadžije, samo su neke od prednosti koje strane produkcije žele da iskoriste.

– Hit serija o dobrim vešticama uskoro će snimati kod nas. U američkim medijima pisalo se o povratku “Čari” na televiziju, ali nije bilo poznato da će se upravo u Srbiji snimati nove epizode. Međutim, izvesno je da će se krajem godine prva klapa nove sezone pasti u Beogradu. Jedino se čeka da se stranim filmskim radnicima u Srbiji odobri povraćaj takse za snimanje. U narednih godinu dana državna kasa može da bude punija za više od 1,5 miliona evra samo od poreza za snimanje filmova holivudske produkcije – kaže naš izvor.

 

Zbog nevraćanja takse u poslednjih pet godina neke filmadžije iz sveta su nas zaobilazile, pa je država po procenama stručnjaka iz Srpske filmske asocijacije izgubila najmanje 100 miliona evra.

 

– Uspeli smo da se u član 7 Zakona o kinematografiji, koji je usvojen u decembru 2011, nađe i odredba o uvođenju filmskih podsticaja u iznosu od 20 odsto. Zakon je trebalo da stupi na snagu u julu 2012, do kada je trebalo da se donesu sva potrebna podzakonska akta. Međutim, usledili su izbori i ti akti do danas nisu doneti. Zbog nepostojanja odgovarajuće zakonske regulative, po našim procenama, Srbija je u poslednjih nekoliko godina izgubila više od 100 miliona evra, a zaradili smo na koprodukcijama svega oko 40 miliona evra, koliko Prag zaradi za jednu godinu – ističe Ana Ilić iz Srpske filmske asocijacije.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


U Srbiji se proda 1.000 računara dnevno

Ceca najgledanija u Južnoj Srbiji!

Džoni Dep produžio boravak u Srbiji


Tagovi: [ ]

Nema komentara na “„Čari“ će se snimati u Srbiji!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump